§ 56 Oikaisuvaatimus ajoneuvon lähisiirron siirtokustannuksista

Lataa  Kuuntele 

TRE:2720/02.04.03/2023

Päätöspäivämäärä

12.6.2023

Päätöksen tekijä

Katupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan, jos pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa tiealueella tapahtuvalle kunnossa- ja puhtaanapidolle, tienpitoviranomainen voi toimittaa ajoneuvon lähisiirron. Ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Korvaus määrätään kunnan osalta kunnallisen viranomaisen hyväksymän taksan mukaisesti.

Asianosainen vaatii oikaisua katutarkastajan tekemään päätökseen 2.5.2023 § 279 siirtokustannusten perimisestä 10.5.2023 päivätyllä oikaisuvaatimuksella. Asianosainen vetoaa oikaisuvaatimuksessaan siihen, että hän on ollut ulkomailla työmatkalla, kun tieto suoratettavasta katujen puhdistuksesta on tullut. Hänen mukaansa myöskään tarvetta ajoneuvojen siirtelylle ei ole ollut, sillä maassa ei ole ollut lunta tai jäätä enää 20.4.2023. Asianosainen kokee lisäksi, että on kohtuutonta edellyttää, että hän olisi kotona joka toinen viikko siirtämässä ajoneuvoaan. Asianosainen tuo myös esiin maksavansa asukaspysäköinnistä Kyllikinkadulla.

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan ennakkoon tiedossa olevasta tiealueella tehtävästä työstä tai järjestettävästä tapahtumasta on ilmoitettava asianmukaisin alueelle sijoitetuin merkein tai ilmoituksin vähintään kahta vuorokautta ennen suunniteltua siirtoa.

Kohteessa Kyllikinkadulla on kiinteät siirtokehotustaulut, joissa on ilmoitettu kadun kunnossapidon ajankohdaksi parillisen viikon torstai klo 10-14. Siirtokehotus on voimassa 15.11.-30.5. välisenä aikana.

Asianosaisen voidaan katsoa olleen tietoinen siirtokehotuksesta hänen pysäköidessään ajoneuvonsa Kyllikinkadulle.

Asianosaisen ajoneuvolle on tehty lähisiirto Kyllikinkadulla 20.4.2023 noin klo 11.09 (liitteenä kuva). Alueella on puhdistettu katuja hiekoitussepelistä.

Asukaspysäköintilupa ei oikeuta pysäköimiseen siirtokehotuksen ollessa voimassa.

Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo edellä esitetyn perusteella, että oikaisuvaatimus tulee hylätä perusteettomana.

 

Sovelletut säännökset:

Laki ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 6 § 1 momentti, 11 §.

 

Toimivalta:

Katupäällikkö käsittelee ajoneuvojen siirrosta annetun lain (1508/2019) 14 §:n mukaiset oikaisuvaatimukset 11 §:n mukaisista maksuista (Yrja 22.2.2022 § 16).

 

Katujen puhdistussuunnitelmat ovat nähtävissä osoitteessa www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere. Lisäksi sivuilta on mahdollisuus tilata ilmainen tekstiviestipalvelu, joka lähettää edellispäivänä klo 15.00 tekstiviestinä tiedon valittujen postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on puhdistuksen aikana kielletty.

Päätös

Oikaisuvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Katupäällikkö Pasi Halme