§ 86 Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolaisen sivutoimilupa

Lataa  Kuuntele 

TRE:2524/01.02.00/2023

Päätöspäivämäärä

15.5.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala, puh. 040 743 6356 ja henkilöstölakimies Jaana Villilä-Vakkilainen, puh. 040 730 1910, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen:

Kuntarahoitus Oyj:n yhtiökokous on kokouksessaan 28.3.2023 valinnut minut yhtiön hallituksen jäseneksi. Hallitus hoitaa osakeyhtiölain mukaiset tehtävät, valvoo toimintaan liittyvien säännöstön ja ohjeistuksen noudattamista sekä kehittää liiketoimintaa yhtiön ja osakkeenomistajien parhaaksi.

Kuntarahoitus Oyj ja Kuntien Takauskeskus muodostavat yhdessä erittäin vankan ja suomalaisille kunnille hyödyllisen varainhankintakokonaisuuden, jonka myötä tehokkaasti ja kilpailukykyisesti voidaan kanavoida kansainvälisiltä tukkumarkkinoilta hankittuja varoja suomalaisille kunnille myönnetyiksi lainoiksi.

Kuntien edustus Kuntarahoitus Oyj:n hallituksessa edesauttaa tämän perustehtävän kehittämistä ja hoitamista. Hallitusjäsenyys kehittää myös ammattitaitoani liiketoiminta- ja rahoitusjohtajan työssä.

Pyydän, että minulle myönnetään sivutoimilupa Kuntarahoitus Oyj:n hallituksen jäsenen tehtävän hoitamiseksi toimikaudelle 2023-2024. Hallitusjäsenyys edellyttää arviolta noin kolmen työpäivän panosta kuukausittain kokouksiin osallistumisen ja valmistautumisen johdosta. Kokoukset pidetään pääsääntöisesti Helsingissä. Osa valmistautumisesta tapahtuu omalla ajalla.

Hallintosäännön 51 §:n mukaan konsernijohtaja tai määräämänsä päättää sivutoimilupahakemuksen ratkaisemisesta ja sivutoimiluvan peruuttamisesta sekä sivutoimen vastaanottamisen ja pitämisen kieltämisestä. Konsernijohtajan päätöksen 17.12.2021 § 153 Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirto 1.1.2022 alkaen (TRE:8492/00.02.01/2021) mukaan johtavien osalta sivutoimilupien päätösvalta jää konsernijohtajalle.

Päätös

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolaiselle myönnetään kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 18 §:n mukainen sivutoimilupa Kuntarahoitus Oyj:n hallituksen jäsenen tehtävän hoitamiseksi toimikaudelle 2023-2024.

Sivutoimiluvan saajan tulee ohjata muut kustannukset asianomaiseen sivutoimiyhteisöön.

Sivutoimeen käytettävästä virka- ja matka-ajasta sovitaan erikseen esimiehen kanssa.

Lausunnot

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala:
Kuntarahoitus Oyj on Suomen suurin kuntien luotottaja. Tampereen kaupunki on yksi suurimmista Kuntarahoituksen kuntaomistajista. Kuntarahoitus on myös suurin Tampereen kaupungin rahoittaja. Kuntarahoituksen hallituksen jäsenyys on hyödyllistä Tampereen kaupungin kannalta, koska kaupunki pääsee näin osallistumaan kuntien rahoituksen kehittämiseen. Rahoituksen tehtäväjärjestelyt voidaan liiketoiminta- ja rahoitusjohtajan hallitusjäsenyyden hoitaa ajan niin, että hän ei osallistu kaupungin osalta Kuntarahoitus Oyj:tä koskeviin rahoitusprosesseihin, vaan tehtävät näiltä osin siirtyvät rahoituspäällikölle.

Henkilöstölakimies Jaana Villilä-Vakkilainen:
Sivutoimiluvan myöntäminen on liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolaisen virkatehtävän kannalta perusteltua edellä mainituista syistä.

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolaisella ei ole voimassa olevia sivutoimilupia.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala