§ 90 Hallintojohtajan virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen ja nimikemuutos konsernihallinnossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:2280/01.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

16.5.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Kaupungin toimintaympäristö, ulkoiset vaatimukset ja uudistuneet toimintamallit asettavat uudenlaisia haasteita. Toiminnan ja tehtävien tulee aina heijastella muuttuvia olosuhteita ja toimintaympäristöä.

Konsernihallinnon hallintoyksikön organisaation uudistamisen tavoitteena on järjestää toiminta tarkoituksenmukaisella tavalla ottaen huomioon mm. hallintoyksikköön perustetun uuden hankintapalvelujen toiminta. Muutoksella pyritään tukemaan toimintojen ja prosessien kehittämistä. Tavoitteena on päätöksenteon ja lakiasioiden aseman vahvistaminen.

Hallintoyksikön toiminta organisoidaan uudelleen 1.6.2023 alkaen siten, että hallintoyksikön päätöksenteko ja lakiasiat -palveluryhmä irrotetaan omaksi itsenäiseksi konsernihallinnon konserniyksikökseen, jonka nimi on lakiasiainyksikkö. Uutta konserniyksikköä johtaa lakiasiainjohtaja.

Hallintoyksikössä jatkavat konsernihallinnon tukipalvelut, hankintapalvelut sekä tiedonhallinta ja kuntalaispalvelut. Konserniyksikön uusi nimi 1.6.2023 alkaen on hallinto- ja tukipalveluyksikkö.

Yksikköä johtavan hallintojohtajan tehtävänimike muutetaan tehtävää paremmin kuvaavaksi hallinto- ja tukipalvelujohtajaksi. Kiinteä kokonaispalkka pysyy samana. Hallinto- ja tukipalvelujohtajan alaisuudessa toimivat hallintopäällikkö, hallintopalvelupäällikkö ja hankintajohtaja.

Työnantajan suunnitelma konsernihallinnon hallintoyksikön uudelleen organisoitumisesta on käsitelty kaupungin yhteistoimintaryhmässä 23.3.2023.

Viranhaltijalle on varattu tilaisuus tulla kuulluksi eikä hänellä ole huomauttamista asiaan.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 23 §:n mukaan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen ottamisesta päättävä kunnan viranomainen voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi päättää, että viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta muutetaan, jos toiminnan uudelleen järjestely tai muu perusteltu syy sitä edellyttää.

Konsernijohtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön 35 §:än kohtaan 3 ja §:ään 42.

Päätös

Konsernihallinnon hallintoyksikön hallintojohtaja Heli Hirvelän virantoimitusvelvollisuus muutetaan perusteluissa esitetyn mukaisesti 1.6.2023 alkaen

Hallintojohtajan nimike muutetaan hallinto- ja tukipalvelujohtajaksi 1.6.2023 alkaen.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala