§ 91 Viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen konsernihallinnossa, hyvinvointijohtaja

Lataa  Kuuntele 

TRE:2281/01.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

16.5.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Hyvinvointijohtaja vahvistaa kaupungissa jo tehtävää hyvinvointijohtamista ja hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä. Hyvinvointijohtajan keskeisenä tehtävänä on tukea kaupungin ylintä johtoa ja kaupunginhallitusta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä hyvinvointialueen kanssa tehtävän yhteistyön ohjausroolissa. Hyvinvointijohtaja vastaa näihin teemoihin liittyvien asioiden valmistelusta ja toimeenpanosta. Hyvinvointijohtaja myös koordinoi hyvinvointialueen ja Tampereen kaupungin välisen lakisääteisen neuvottelun sekä yhteistyökokousten valmistelua sekä varmistaa hyvinvointiteeman linkittymisen osasi kaupungin strategista johtamisjärjestelmää.

Konsernihallinnon toimintaa on uudelleenorganisoitu ja kaupunginhallitus on perustanut hyvinvointijohtajan viran 11.4.2023. Virka sijoittuu konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikköön. Hyvinvointijohtajan virkasuhteen kelpoisuusvaatimuksena on alalle soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja johtamiskokemus.

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (jatkossa viranhaltijalaki) 24 §:n 1 momentin mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa. Mainitun pykälän 3 momentin mukaan viranhaltijalle on ennen siirtämistä varattava tilaisuus tulla kuulluksi.

Tarja Puskalan siirtämiseen suunnittelujohtajan virkasuhteesta hyvinvointijohtajan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen 1.6.2023 lukien on viranhaltijalain 24 §:n tarkoittama edellä kuvattu toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy. Tarja Puskala on kauppatieteiden maisteri ja täyttää hyvinvointijohtajan viran kelpoisuusvaatimukset ja virkaa voidaan pitää hänelle sopivana. Tarja Puskalan asema toistaiseksi otettuna viranhaltijana ei muutu eikä hänen varsinainen palkkansa alene. Puskalalle on varattu tilaisuus tulla kuulluksi viranhaltijalain 24 §:n mukaisesti. Hän on antanut suostumuksensa siirtämiseen.

Edellä mainitun muutoksen vuoksi suunnittelujohtajan virka tullaan lakkauttamaan.

Tiedot toiseen virkasuhteeseen siirryttäessä
Toimintayksikkö: Konsernihallinto, strategia- ja kehittämisyksikkö
Vakanssinumero: 50132391
Tehtävänimike: Hyvinvointijohtaja
Asema: Johtava
Esihenkilö: Strategiajohtaja
Virkaehtosopimus: Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Esihenkilöasema: Ei
Hinnoittelu: 99TAE020
Työaikamuoto: Ei työaikalain piirissä (järjestelmämerkintöjä varten: toimistotyöaika)
Palkkakustannukset: Tili 401100, kustannuspaikka 113220
Kokonaistyöaika: 100 %

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 50 §:n mukaan viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 24 §:n nojalla päättää palvelualueella palvelualueen johtaja. Muilta osin siirtämisestä päättää konsernijohtaja.

Päätös

Suunnittelujohtaja Tarja Puskala siirretään kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 24 §:n 1 momentin nojalla konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikköön hyvinvointijohtajan toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen suostumuksensa mukaisesti 1.6.2023 alkaen.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala