§ 70 Fonecta Kontakti Pro -palvelun pienhankinta Fonecta Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2398/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

19.5.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Leila Virta, puh. 040 8092 868, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 5811 477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

 

Google on ilmoittanut poistavansa globaalisti mahdollisuuden Google Yritysprofiilin suoravahvistukseen 1.6.2023 alkaen. Fonectan toimesta Tampereen kaupungin Google Yritysprofiili -tilien vahvistaminen on mahdollista enää 30.5.2023 saakka. Fonecta Oy tarjoaa Kontakti Pro
-palvelua, jonka avulla voidaan varmistaa, että organisaation yhteys- ja sijaintitiedot ovat ajantasaiset verkon eri kanavissa. Palvelun avulla tiedot voidaan päivittää yli 20:en digitaaliseen kanavaan.

Tietohallintoyksikkö pyysi 5.5.2023 Fonecta Oy:ltä tarjousta 12 kuukauden sopimuskaudeksi Tampereen kaupungin 358 toimipaikan tietojen päivittämisen digitaalisiin kanaviin mahdollistamasta palvelusta mukaan lukien Fonectan hakupalvelu ja palvelun integrointi Palvelutietovarantoon. Palvelutietovaranto (PTV) on valtakunnallinen keskitetty tietovaranto, johon kunnat, hyvinvointialueet, valtio ja yksityinen sektori kuvaavat asiakaslähtöisesti palvelunsa ja niiden asiointikanavat.

Tietohallintoyksikön ja viestintäyksikön asiantuntijat tutustuivat myös toiseen markkinoilla olevaan palveluun, mutta kyseiseen palveluun ei ollut saatavilla valmista rajapintaa Suomen Palvelutietovarantoon.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. 


Fonecta Oy:n tarjous sisältää

  • palvelun ja työkalun käyttöönoton sekä optimoinnin,
  • palvelutietovarannon integroinnin ja PTV-linkityksen,
  • käyttökoulutuksen ja käytön tuen,
  • raporttien räätälöinnin,
  • palvelun teknisen ylläpidon (sis. säännöllisen varmistuksen, että tiedot kulkeutuvat oikein palvelun eri kanaviin),
  • asiakkaan Google Yritysprofiili -tilien linkityksen palveluun.


Palvelun arvonlisäveroton perustamiskustannus on 22 375 euroa ja kuukausimaksu 2 000 euroa.

Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä. Sisällönhallinnan ja viestinnän ICT-koordinaatioryhmä on katselmoinut tarjouksen ja esittää sen hyväksymistä.

Sopimus Kontakti Pro -palvelusta esitetään tehtäväksi Fonecta Oy:n (Y-tunnus: 1755007-6) kanssa.  

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. 

Hankinnan valmistelijana toimi ICT-palveluvastaava Leila Virta. Asiantuntijana toimi viestintäpäällikkö Satu Aalto.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Leila Virta. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 46 375 euroa sopimuskauden aikana.

Palvelu sijoittuu sisällönhallinnan ja viestinnän ICT-palveluihin.

Määräaikaisen sopimuskauden aikana selvitetään mahdollisen pitkäaikaisemman palvelun tarve ja varaudutaan julkisen tarjouskilpailun järjestämiseen.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Sopimus Kontakti Pro -palvelusta 12 kuukauden sopimuskaudeksi tehdään Fonecta Oy:n (Y-tunnus: 1755007-6) kanssa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palveluvastaava Leila Virta.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 46 375 euroa sopimuskauden aikana.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella. 

Hankinnasta aiheutuvat kustannukset kohdistetaan projektirakenneosalle K1130_18_049 ja J1130_18_049.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä