§ 71 Tietoliikennejakamon saneerauksen ja uuden jakamon rakentamisen pienhankinta Exlan Finland Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2579/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

22.5.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Petri Huuhtanen, puh. 050 356 0203, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja ICT-päällikkö Juha Haapamäki, puh. 040 801 6017, etunimi.k.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

ICT-palveluvastaava Petri Huuhtanen, puh. 050 356 0203, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Viinikankadulla sijaitseva yksi Tampereen kaupungin tietoliikenneverkon keskeisistä reitityspisteistä ei rakenteensa ja laitesijoittelunsa osalta tällä hetkellä vastaa nykyisiä reitityspisteiltä vaadittuja standardeja erityisesti siksi, että reitityspisteeseen kuuluvat verkon aktiivilaitteet on asennettu kiinteistöjakamoon. On toiminnallisuuden ja turvallisuuden näkökulmasta välttämätöntä suorittaa muutos- ja saneeraustoimen-piteitä, joiden yhteydessä reitityspiste eriytetään kiinteistöjakamosta ja samalla reitityspisteen toiminta varmistetaan poikkeustilanteita varten UPS-sähköistysratkaisulla.

Tietohallintoyksikkö pyysi Exlan Finland Oy:ltä tarjousta tietoliikennejakamon saneerauksesta ja uuden jakamon rakentamisesta samaan tilaan.

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. 

Exlan Finland Oy:n 23.4.2023 antama tarjous sisältää

  • uuden jakamon työt, matkat ja materiaalit, arvonlisäveroton hinta 15 539 euroa,
  • jakamosaneerauksen työt, matkat ja materiaalit, arvonlisäveroton hinta 3 992 euroa.


Tarjouksen arvonlisäveroton hinta yhteensä on 19 531 euroa.

Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä. Yritys on todettu kyvykkääksi toteuttamaan kyseiset tehtävät ja hankinnan kilpailuttaminen valmisteluineen aiheuttaisi hankinnan arvoon nähden kohtuuttoman paljon henkilöstökustannuksia ja viivästyttäisi hankinnan aikataulua.

Hankintayksikkö on tarkastanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintapäätöksen tekemistä.

Hankinnan valmistelijana toimi ICT-palveluvastaava Petri Huuhtanen.

Kokonaisurakkana tehtävän hankinnan arvonlisäveroton arvo on
19 531 euroa.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hankitaan kokonaisurakkana tehtävän tietoliikennejakamon saneeraus ja uuden jakamon rakentaminen Exlan Finland Oy:ltä (Y-tunnus: 0619381-9).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 19 531 euroa.​

Hankinnasta aiheutuvat kustannukset kohdistetaan projektirakenneosalle K1130_22_012 (Tietoliikennepalvelun kehittäminen, muutostyöt ja oheispalvelut).

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä