§ 33 Kulttuuria Pirkanmaan yhteisillä pinnoilla -hankkeen aiesopimus

Lataa  Kuuntele 

TRE:3352/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

12.6.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sorin Sirkus hakee kuntien kulttuuritoiminnan kehittämiseen suunnattua erityisavustusta, jolla edistetään kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain (166/2019) tavoitteiden ja tehtävien toteuttamista.

Hankkeessa kehitetään kestävä ja monistettava toimintamalli, jolla vahvistetaan ja varmistetaan kuntien ja kolmannen sektorin kulttuuritoimijoiden vaikuttavan yhteistyön edellytyksiä. Mallin tavoitteena on tukea toimijoiden valmiuksia tuottaa ja hankkia yhdenvertaisia, kuntalaisten hyvinvointia tukevia ja ennaltaehkäiseviä kulttuuripalveluja. Toimintamallia pilotoidaan kuuden kunta- ja kulttuurikumppanin yhteistyönä. Piloteissa tuotetaan kulttuurihyvinvoinnin palveluita sekä henkilöstön koulutusta.

Tampereen kaupungin omarahoitusosuudeksi aiesopimukseen on kirjattu 40 000 euroa. Tarkempi yhteistyön muoto, laajuus sekä omarahoitusosuuden suuruus määritellään siinä vaiheessa, kun hankkeen toteutuminen ja rahoitus varmistuvat.

Tampereen kaupungin hallintosäännön § 37 kohdan 6 mukaan palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä. 

Päätös

Tampereen kaupungin ja Sorin Sirkuksen välinen Kulttuuria Pirkanmaan yhteisillä pinnoilla -hankkeen aiesopimus hyväksytään.

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari