§ 72 Tiera Turva 2023 Sähköisen allekirjoituksen sopimus

Lataa  Kuuntele 

TRE:2197/00.01.06/2023

Päätöspäivämäärä

25.5.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Pia Suominen, puh. 040 5495619, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 5811477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin ja Kuntien Tiera Oy:n välillä on 28.5.2020 allekirjoitettu Käyttöönotto- ja palvelusopimus Tiera Toimisto, Deltagon salaus- ja allekirjoitusratkaisut (TRE:2335/02.07.01/2020). Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.

Kuntien Tiera Oy on kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointialueiden ja kuntaomisteisten yhtiöiden omistama osakeyhtiö, joka tarjoaa omistajilleen tietohallinnon ja tietotekniikan asiantuntija-, sovellus- ja infrastruktuuripalveluja. Kuntien Tiera Oy toimii julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n osakkeenomistaja.

Kuntien Tiera Oy on kilpailuttanut Tiera Turva 2023 Tietoturvallisen viestinnän palvelukokonaisuuden, johon sisältyy muiden muassa dokumenttien sähköisen allekirjoittamisen palvelu. Tieran tarjoama palvelu sisältää sähköisen allekirjoituksen lisäksi tietoturvallisen dokumenttien käsittelyn mahdollistavia palveluita, jotka sisältyvät tehtävään sopimukseen ja ovat palveluportaalin kautta tilattavissa.

Kuntien Tiera Oy on ilmoittanut korvaavansa nykyiset asiakassopimuksensa uudella sopimuksella, jolla asiakas hankkii Kuntien Tieralta Tiera Turva 2023 Tietoturvallisen viestinnän palvelukokonaisuuden ja palvelun käyttöönoton projektipalvelut sekä palvelun käyttöönoton jälkeiset jatkuvat palvelut.

Tiera Turva 2023 Sähköisen allekirjoituksen sopimus esitetään tehtäväksi Kuntien Tiera Oy:n (y-tunnus 2362180-3) kanssa. Kuntien Tiera Oy toimittaa palvelun sidosyksikköaseman perusteella. Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Pia Suominen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 82 680 euroa vuodessa. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva. 

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tiera Turva 2023 Sähköisen allekirjoituksen sopimus tehdään Kuntien Tiera Oy:n (y-tunnus 2362180-3) kanssa toistaiseksi voimassa olevaksi sopimuskaudeksi.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palveluvastaava Pia Suominen.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 82 680 euroa.

Kustannus kohdennetaan PRR-osalle J1130_17_024.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä