§ 12 Päätoimisen määräaikaisen tuntiopettajan ottaminen Tredun Kalevan kampukseen ajalle 1.8.2023 - 31.7.2025

Lataa  Kuuntele 

TRE:2159/01.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

26.5.2023

Päätöksen tekijä

Koulutusjohtaja, Kalevan kampus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Mari K Nieminen, puh. 040 801 6709, etunimi.k.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Koulutusjohtaja Regina Blom, puh. 040 806 2092, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampuksen virkasuhteisen päätoimisen tuntiopettajan (koneellinen puunkorjuu) tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 14.4. - 8.5.2023 (hakuavain TRE-01-407-23).

Ilmoituskanavat olivat tyomarkkinatori.fi, tampere.fi, kuntarekry.fi, duunitori.fi, LinkedIn, Twitter ja Facebook. 

Tuntiopettajan tehtävänä on puunkorjuun (harvesterit ja ajokoneet), metsäkonetekniikan sekä metsänhoidon monipuolinen käytännön ja teorian ammatillinen opetus luokassa, konehallissa, metsäkonesimulaattoreilla ja maastossa sekä työssäoppimisen ohjaustehtävät. Lisäksi tehtäviin kuuluu OMA-opettajan tehtävät, koulutus- ja oppisopimuksen perustuvan koulutuksen ohjaustehtävät, koulutuksen kehittämiseen liittyvät tehtävät ja työelämäyhteistyö. Työ on osittain kaksivuorotyötä.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13 §:n mukaan; soveltuva ammattikorkeakoulututkinto, opettajan pedagogiset opinnot (väh. 60 op) ja vähintään kolmen vuoden pituinen käytännön työkokemus metsäkonealan tehtävissä. Soveltuvaksi tutkinnoksi katsotaan metsäalan ammattikorkeakoulututkinto tai puunkorjuun/metsäalan erikoisammattitutkinto. Mikäli valitun koulutus on erikoisammattitutkinto, häneltä edellytetään vähintään 5 vuoden pituista käytännön työkokemusta metsäkonealan tehtävistä. Kelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävään voidaan valita määräaikaisesti henkilö, joka ei täytä kelpoisuusvaatimuksia.

Tehtävässä edellytetään vuoden 2010 jälkeen hankittua työkokemusta hakkuukoneenkuljettajan työstä nykyaikaisella kalustolla, C-ajokorttia ja voimassa olevaa kuljettajan ammattipätevyyskorttia. Tehtävässä tarvitaan hyviä tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kehittävää työotetta.

Eduksi katsotaan vuoden 2010 jälkeen hankittu työkokemus ajokoneenkuljettajan työstä, WoodForce-metsätietojärjestelmän käyttöosaaminen, käyttökokemus eri konevalmistajien avustavista hallintajärjestelmistä (MaxiFleet, Ponsse Manager, JDLink), vahvat työelämäyhteydet sekä opetus-, ohjaus- tai koulutuskokemus. Lisäksi eduksi katsotaan Moodle-, Wilma- ja Teams-ohjelmistojen käyttökokemus.

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote.

Tehtävää haki hakuaikana viisi (5) hakijaa, joista kukaan ei täyttänyt kaikkia vaadittuja kelpoisuusehtoja.

Kelpoisten hakijoiden puuttuessa tehtävä täytetään määräaikaisena ajalle 1.8.2023 - 31.7.2025.

Kaikki viisi (5) hakijaa kutsuttiin haastatteluun, mutta yksi (1) hakijoista ei saapunut haastatteluun. Koulutuspäällikkö ja tiimivastaava haastattelivat neljä (4) hakijaa 11.5. - 22.5.2023.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan metsäalan pt metsäkoneenkuljettaja *********.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa: 

  • Toimintayksikkö: SAP-organisaationumero 134585 
  • Vakanssinumero: 50030474
  • Virkanimike: Tuntiopettaja
  • Asema: Muu
  • Esihenkilöasema: Ei
  • Esihenkilö: Koulutuspäällikkö Mari Nieminen
  • Virkaehtosopimus: OVTES osio C
  • Hinnoittelu: Hinnoittelutunnus 41107004
  • Työaikamuoto: Vuosityöaika
  • Säännöllinen työaika: Kokoaikaisen opettajan vuosityöaika on 1500 tuntia vuodessa eli keskimäärin 37,5 tuntia viikossa.
  • Palkkakustannukset: Kustannuspaikka 134765, toiminto 517

 

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vapaajaksot ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan. 

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa. 

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Koulutusjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.4.2023 alkaen.)

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luku 4 ja 8 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

Metsäalan pt metsäkoneenkuljettaja ********* otetaan päätoimiseen tuntiopettajan (koneellinen puunkorjuu) virkasuhteeseen ajalle 1.8.2023 - 31.7.2025 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampukseen.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alkaessa on Tredun Metsätien toimipiste Ylöjärven Kurussa, toimintoalue 517.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikostaustaote uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Koulutusjohtaja Regina Blom