§ 90 eKampus-palvelun pienhankinta Tampereen seudun ammattiopistoon

Lataa  Kuuntele 

TRE:3078/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

1.6.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Tietopalvelupäällikkö Anne Suoniemi, puh 050 550 4143, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

eKampus-palvelu on ollut käytössä Tampereen seudun ammattiopistossa matkailu- ja ravitsemisalalla oppivelvollisuusaineistona.

eKampus on PeDaTa Oy:n hallinnoima sähköinen oppi- ja opetusmateriaali. eKampus sisältää noin 10 000 sivua materiaalia kokin, tarjoilijan, matkailualan, luontoalan sekä elintarvikealan opintoihin. Palvelu sisältää valmiita verkkokursseja, myös ruotsin kielellä. Palvelusta voi tulostaa paperisia tehtäviä ja palveluun voi rakentaa opintokokonaisuuksia, opettajat yhdessä tai opettaja yksin. Palvelu toimii tietokoneella sekä mobiililaitteilla.

eKampus-palvelu muodostuu seuraavista kokonaisuuksista: eKokki, eTarjoilija, eMatkailu, eLuonto ja eLeipuri.

Hankinnan arvo alittaa julkisista hankinnoista säädetyn (1397/2016) lain 25 §:n mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Kyseessä on pienhankinta, johon sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaan pienhankinta on mahdollista tehdä ilman kilpailuttamista, mikäli hankinta on arvoltaan vähäinen tai kilpailuttaminen on muutoin epätarkoituksenmukaista. Edellytykset toteuttaa pienhankinta ilman kilpailutusta on arvioitava tapauskohtaisesti. Pienhankinta on mahdollista tehdä ilman kilpailuttamista esimerkiksi silloin, kun hankinnan kohdetta ei ole todennäköisesti saatavissa kuin yhdeltä toimittajalta.

Vastaavaa palvelua ei ole saatavissa muualta, joten hankinta olisi epätarkoituksenmukaista kilpailuttaa.

eKampuksen ryhmälisenssin hinta on 39,80 euroa (alv 0%) / vuosi ja tarvittava lisenssimäärä tällä hetkellä on 180 kpl, jolloin vuosihinnaksi muodostuu 7 164 euroa. Lisenssi on ns. kelluva, joten lisenssin voi siirtää tarpeen mukaan uudelle opiskelijalle tai opettajalle. Palvelun hintaan sisältyy ylläpito ja päivittäminen.

Tällä hankinnalla saadaan palveluun käyttöoikeus koko Tampereen seudun ammattiopisto Tredun mara-alan henkilöstölle sekä opiskelijoille. Palvelua käytetään Internetissä tietokoneella tai mobiililaitteella ja sitä voidaan käyttää paikasta riippumatta. Koulun lisenssi annetaan opiskelijalle aina opettajan toimesta.

Esitetään, että edellä mainituilla perusteilla hankitaan eKampus-palvelu PeDaTa Oy:ltä. Sopimus on voimassa toistaiseksi, vuoden jaksoissa alkaen 1.8.2023. Lisenssikauden voi irtisanoa tai lisenssien määrää muuttaa joustavasti ennen uuden alkamista. Käyttöehdot: https://ekampus.fi/kayttoehdot

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 134493. Opettajien tarvitsemat lisenssit (n. 30 kpl) maksetaan kustannuspaikalta 134800.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tietopalvelupäällikkö Anne Suoniemi. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

 

 

Päätös

Tampereen seudun ammattiopistoon matkailu- ja ravitsemisalalle hankitaan esityksen mukaisesti eKampus-palvelu pienhankintana ilman kilpailutusta PeDaTa Oy:ltä (Y-tunnus 2521004-7).

Hankinnan arvioidut kokonaiskustannukset ovat 28 656 euroa (alv 0%).

Sopimus on voimassa toistaiseksi, vuoden jaksoissa alkaen 1.8.2023.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikoilta 134493 ja 134800.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari