§ 96 Tredun tilauskoulutusopiskelijoiden terveystarkastusten järjestäminen pienhankintana

Lataa  Kuuntele 

TRE:3064/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

2.6.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Tellervo Tarko, puh. 040 182 9457, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ammatillisen koulutuksen lainsäädännössä 1.1.2022 voimaan tulleiden muutosten jälkeen Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu voi järjestää tutkintovientiä tilauskoulutuksena. Tilauskoulutusohjelman maksaa tilaajaorganisaatio.

Tutkintoviennin tilauskoulutusopiskelijat eivät kuulu lakisääteisen opiskeluterveydenhuollon piiriin. Mikäli tilauskoulutusohjelma järjestetään Suomessa, oppilaitoksen on huolehdittava, että työharjoitteluun osallistuville opiskelijoille on järjestetty tartuntatautilain (1227/2016) edellyttämät sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tilauskoulutusopiskelijoiden työharjoitteluun liittyvät terveydentilan selvitykset ja tutkimukset, rokotukset, todistukset ja lausunnot.

Hankinnan arvo alitti julkisista hankinnoista säädetyn lain (1397/2016) 25 §:n liitteen E mukaisten palvelujen mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Kyseessä on pienhankinta, johon sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta.

Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaan pienhankinta on mahdollista tehdä ilman kilpailuttamista, mikäli hankinta on arvoltaan vähäinen tai kilpailuttaminen on muutoin epätarkoituksenmukaista. Edellytykset toteuttaa pienhankinta ilman kilpailutusta on arvioitava tapauskohtaisesti.

Tullinkulman Työterveys Oy on mm. Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistama osakeyhtiö, joka toimii hankintalain tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä. Ratinan Terveys Oy on Tullinkulman Työterveys Oy:n tytäryhtiö. Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään. Ratinan Terveys Oy tuottaa myös vastaavia palveluja kaikille tutkintovientiä toteuttaville tamperelaisille koulutuksenjärjestäjille.

Edellä mainitulla perusteella hankintaa ei nähty tarkoituksenmukaiseksi kilpailuttaa, vaan sopimus Tredun tilauskoulutusopiskelijoiden terveystarkastusten järjestämisestä esitetään tehtäväksi Ratinan Terveys Oy:n kanssa.

Sopimuksen myötä Ratinan Terveys Oy:n vastuulla on toteuttaa tartuntatautilain (1227/2016) edellyttämät Tredun sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tilauskoulutusopiskelijoiden työharjoitteluun liittyvät terveydentilan selvitykset ja tutkimukset, rokotukset, todistukset ja lausunnot.

Sopimuskausi alkaa, kun sopimus on allekirjoitettu hankintapäätöksen saatua lainvoiman ja on voimassa toistaiseksi. Irtisanomisaika on molemmin puolin kolme (3) kuukautta.

Palvelun kustannukset katetaan tutkintoviennin tilauskoulutusohjelmista tilaajalta perittävillä maksuilla.

Sopimusyhteyshenkilönä toimii kehittämispäällikkö Tellervo Tarko.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat (liikesalaisuuksia lukuun ottamatta) tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

Päätös

Sopimus tilauskoulutusopiskelijoiden terveystarkastusten järjestämisestä tehdään esityksen mukaisesti pienhankintana Ratinan Terveys Oy:n (Y-tunnus 3251568-2) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta arviolta 125 000 euroa.

Kustannukset kohdennetaan kulloisenkin tilauskoulutusryhmän kustannuspaikalle ja sisäiselle tilausnumerolle.

Päätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari