§ 105 Lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikunnan kerta-avustus 2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:3144/12.04.00/2023

Päätöspäivämäärä

31.5.2023

Päätöksen tekijä

Liikunta- ja nuorisojohtaja

Lisätietoja päätöksestä

Vt. liikunta- ja nuorisojohtaja Jukka Etu-Seppälä, puh. 050 342 2812, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 14.11.2022 avustusten lisäämisestä liikuntaolosuhteiden parantamiseksi. Lisäpanostus on kirjattu Tampereen kaupungin talousarviossa 2023 suunnattavaksi liikunnan ja nuorison matalan kynnyksen harrastustoimintaan. Määrärahasta 50 000 euroa kohdennettiin lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikuntaan.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta päätti kokouksessaan 14.2.2023 § 23 liikunta-avustusten myöntämisperusteiden päivittämisestä. Asiakirjassa määritellään lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikunnan kerta-avustuksen myöntämisperusteet. 

Avustuksen tavoitteena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttää sekä lisätä mahdollisuuksia liikkua matalalla kynnyksellä. Avustettava toiminta tulee toteuttaa vuoden 2023 loppuun mennessä, olla kestoltaan vähintään kolme kuukautta ja sen tulee olla avointa ja kaikkien toiminnasta kiinnostuneiden käytettävissä. Lisäksi toiminnan tulee olla maksutonta tai osallistumismaksu saa olla enintään 10 euroa kuukaudessa eikä osallistujalle saa koitua osallistumisesta ylimääräisiä kustannuksia. Avustus myönnetään Tampereella toimiville rekisteröidyille yhdistyksille. Avustusta ei myönnetä toimintaan, jota tuetaan jo yleisavustuksella.

Kerta-avustuksen hakuaika oli 1.4.-15.5.2023. Hakuaikana saapui yksitoista hakemusta.

Liikunta- ja nuorisojohtajan päätösvalta asiassa perustuu sivistys- ja kulttuurilautakunnan päätökseen 21.3.2023, § 56, Sivistys- ja kulttuurilautakunnan päätösvallan siirto viranhaltijoille 22.3.2023 alkaen.

Päätös

 

Seuraavat hakemukset hylätään:

Tampereen FITNESS-STUDIO liikuntakoulu, hakijana yritys

TamRoma ry, toimintasuunnitelma kokonaisuudessaan puutteellinen, suunniteltu toiminta ei ole avointa kaikille 

Lähi-Idän naisten yhdistys ry, avustusta haetaan ensisijaisesti tarvikehankintoihin, suunniteltu toiminta ei ole avointa kaikille

 

Lasten ja nuorten matalan kynnyksen liikunnan kerta-avustusta myönnetään seuraavasti:

Tampereen Kisatoverit ry, tyttösäbä, 5 000 e

Koovee ry, Kyläsäbä-toiminta, 5 000 e

YMCA Tampere ry, Open gym-toiminta ja YMCA Tampere 3x3 -joukkuetoiminnan käynnistäminen, 4 000 e

Luontoliiton Hämeen piiri ry, luontoliikuntakerho, 1 000 e

Fun Padel ry, padelryhmät, 2 000 e

Tampereen Rullalautailijat ry, skeittiohjaus, 4 000 e

Ilves ry, Special Hockey -toiminta, 5 000 e

 

Avustusta saa käyttää vain päätöksessä ilmoitettuun tarkoitukseen.

Yhdistykset, joille kerta-avustus myönnetään, ovat velvollisia raportoimaan projektista viimeistään kuukauden kuluttua toteutetusta toiminnasta. Raportista tulee ilmetä kuvaus toteutetusta toiminnasta, viikottaiset kokoontumiskerrat, ryhmäkoko, toteutuspaikka ja ohjaajien määrä. Mikäli avustuksella maksetaan palkkoja tai palkkioita, tulee avustuksen saajan huolehtia palkanmaksun lisäksi työnantajakuluista.

Raportit toimitetaan ensisijaisesti sähköisesti: leila.lahti@tampere.fi tai postitse osoitteella Tampereen kaupunki, Liikunta ja nuoriso, Leila Lahti, Ratinan rantatie 1, 33100 Tampere.

Avustukset maksetaan päätöksen saatua lainvoiman.

Allekirjoitus

Vt. liikunta- ja nuorisojohtaja Jukka Etu-Seppälä