§ 97 Apulaispormestari Matti Helimon osallistuminen Homeless World Cup tapahtumaan Sacramentossa, Yhdysvalloissa 11.-17.7. 2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:3340/01.02.02/2023

Päätöspäivämäärä

21.6.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Tapahtumajohtaja Perttu Pesä, p. 050 5876 200, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereella oli tarkoitus järjestää Jalkapallon Homeless World Cup kesällä 2020. Tapahtumaan oli ilmoittautunut 60 miesten ja 14 naisten joukkuetta 60 eri maasta. Kyseisen vuoden keväällä maailmanlaajuisesti alkaneen Covid 19 pandemian johdosta, koko kilpailu jouduttiin peruuttamaan. Kävimme neuvotteluja tapahtumaa globaalisti järjestävän Homeless World Cup Foundationin (HWCF) kanssa sen siirtämisestä, mutta nopeasti huomasimme, että riski tapahtuman järjestämiselle myös vuonna 2021 on olemassa ja siksi yhteisymmärryksessä peruutimme tapahtuman. Tapahtuman varsinaisesta järjestämisestä olisivat vastanneet Suomessa Homeless Academy ry, Nauha ry, Diakonissalaitos ja Pelastusarmeija. Vahvoina kumppaneina mukana olivat Tampereen kaupunki, Suomen Palloliitto ja Opetus- ja Kulttuuriministeriö.

HWCF:n kanssa olemme pitäneet suhteet lämpimänä ja halunneet osoittaa halumme järjestää tapahtuma Tampereella tulevaisuudessa. Ongelma kokonaisuudessa on ollut seuraavien vuosien jo sovitut tapahtumat, joiden edelle Tampere ei ole voinut hypätä. Syksyllä 2023 aukeaa haku vuoden 2026 kilpailujen osalta ja Tampereen Kaupungin Suurtapahtumatyöryhmä omalta osaltaan on katsonut tuon aikajanan olevan otollinen tapahtuman hankkimisen kannalta.

Vanhoista partnereista sekä Homeless Academy ry, että Nauha ry ovat lähdössä tapahtuman järjestämiseen vahvasti mukaan. Neuvotteluja sekä Opetus- ja Kulttuuriministeriön, että Opetushallituksen kanssa on rahoituksen osalta käyty ja siltä suunnalta on saatu hankkeelle vihreää valoa.

Kesän 2023 Homeless World Cup järjestetään Sacramentossa, Yhdysvalloissa 8-15.7.2023 HWCF on pyytänyt Tampereen delegaatiota paikalle neuvottelemaan tulevista kilpailuista ja tutustumaan uudistuneeseen konseptiin. Tapahtumaan ja neuvotteluihin ovat osallistumassa delegaatiot Homeless Academy ry:stä, Nauha Ry:stä sekä Suomea edustava joukkue ja sen johto.

Esitetään, että Tampereen kaupunkia neuvotteluissa edustavat Kulttuuri- ja Vapaa-ajan Apulaispormestari Matti Helimo, joka edustaa puheenjohtajana myös Tampereen Köyhyys- ja Yhdenvertaisuustyöryhmiä, tapahtumien hankintaa ja tapahtumayhteistyöstä vastaavaa Tapahtumajohtaja Perttu Pesää, sekä ulkoliikunnasta ja tapahtumista vastaavaa Liikuntapäällikkö Mikko Heinosta. 

Matkan kustannukset ovat kokonaisuudessaan arviolta 2 900 euroa sisältäen lennot, päivärahat, majoituksen, autonvuokran, sekä materiaalikuljetuksista aiheutuvat kustannukset. Kustannukset kohdistetaan elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen kustannuspaikalle 154029, Tapahtumapalvelut. Haettujen tapahtumien kustannuksiin on varauduttu tapahtumapalvelujen vuosisuunnitelmassa.

Hallintosäännön 34 § 8)-kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. 

Päätös

Apulaispormestari Matti Helimo oikeutetaan osallistumaan Yhdysvaltojen Sacramentossa järjestettävään Homeless World Cup- tapahtumaan 11. - 17.7.2023.

KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset maksetaan elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen tapahtumapalveluiden kustannuspaikalta 154029.

 

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola