§ 4 Manserock-näyttelyn graafisen ilmeen suunnittelu ja toteutus sekä näyttelyn myyntituotteeksi tarkoitetun Manrock-Soundin suunnittelu ja toteutus pienhankintana

Lataa  Kuuntele 

TRE:3503/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

29.6.2023

Päätöksen tekijä

Museonjohtaja, Historiallisten museoiden johtaja

Lisätietoja päätöksestä

Museonjohtaja Kimmo Antila, puh. 040 670 1060, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Vapriikissa avautuu keväällä 2024 laaja näyttely Manserockista. Näyttelyn ilmeeseen on etsitty taiteellisin ja sisällöllisin perustein graafikko, joka tuntee aikakauden ja ilmiön visuaalisen tyylin ja osaa soveltaa sitä näyttelykäyttöön sekä mahdollisten myyntituotteiden suunnitteluun. Graafikoksi on löydetty Kari Lahtinen (Karin Workshop Oy), ja näyttelyn visuaalisen suunnittelun palkkioksi on sovittu 7 000 euroa + alv. Kari Lahtisella on pitkä kokemus mm. Poko Rekordsin graafikkona sekä useiden Manserock-artistien kanssa toimimisesta. Lahtinen on itse valokuvannut artisteja ja laatinut levykansia, joten hän tuntee materiaalin ja teeman poikkeuksellisen hyvin.

Karin Workshop Oy vastaa myös näyttelyyn ja sen myyntituotteeksi tuotettavasta alustavasti sadan sivun laajuisesta erikois-Soundista, johon koostetaan useamman vuosikymmenen ajalta Manserockin tekijöiden haastatteluita ja asiaa koskevia artikkeleita. Työn asiantuntijana toimii veloituksetta Soundin pitkäaikainen päätoimittaja Timo Kanerva ja taitosta vastaa Soundin pitkäaikainen taittaja Jari Mattila. Taiton pohjana voidaan käyttää henkilöiden Soundi-taustan vuoksi lehden materiaaleja. Yhteistyöstä on lisäksi erikseen sovittu lehden nykyisen kustantajan ja päätoimittajan kanssa. Soundin tuottamisen kustannukset ovat 15 000 euroa + alv.

Manserockin laadun ja oikean lähestymistavan löytämiseksi Vapriikki on etsinyt Manserockin tuntevia asiantuntijoita, jotka osaavat vangita ilmiön hengen ja toteuttaa tarvittavan visuaalisen ilmeen. Lisäksi tehtävään löydetyt ihmiset tuntevat materiaalin perin pohjin, mikä nopeuttaa näyttelyn ja julkaisun prosesseja.

Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. 

Kilpailuttamattomuuden perusteena ovat taiteelliset ja sisällölliset perusteet. Vastaavaa palvelua ei olisi voitu tilata muilta graafisen alan toimijoita. Hankinnan kokonaisarvo on 22 000 euroa + alv.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö 36 §, palvelualueen johtajan toimivaltaan kuuluvan asia siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi, sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan päätös 22.12.2022 § 60​

Päätös

Päätetään tilata Manserock-näyttelyn graafisen ilmeen suunnittelu ja toteutus sekä näyttelyn oheistuotteen Manserock-Soundin taittaminen ja koostaminen Karin Workshop Oyltä (y-tunnus 1044089-4). 

Hyväksytään liitteenä olevat sopimukset Manserock-soundin suunnittelusta ja toteutuksesta sekä näyttelygrafiikan toteutuksesta.

Hankinnan kokonaisarvo on 22 000 euroa + alv. Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 137261, Vapriikki näyttelyt, sisäinen tilaus 28175 Manserock.

Allekirjoitus

Museonjohtaja Kimmo Antila