§ 603 Laitteita koskevan tilavuokrasopimuksen uusiminen osoitteessa Juvankatu 71 - Telia Finland Oyj

Lataa  Kuuntele 

TRE:3372/02.07.03/2023

Päätöspäivämäärä

15.6.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-​asiantuntija Jori Komulainen,​ puh. 040 359 2295,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm,​ puh. 0400 205 044,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen Tilakeskus Liikelaitoksen toimitusjohtajan 4.2.2016 päätöksellä § 22 on TeliaSonera Finland Oyj:lle vuokrattu tukiasemalaitetiloja osoitteessa Juvankatu 71. Kohde on Karosen koulu. Nykyään vuokralaisena on Telia Finland Oyj ja vuokranantajana toimii Tampereen kaupungin Tilaomaisuuden hallinta -​palveluyksikkö.

Enersense on Telian toimeksiannosta pyytänyt tehdä uusia päivittäviä asennuksia kohteeseen. Asennus- ja sopimustietojen päivittämiseksi on vuokrasopimus tarkoituksenmukaista päivittää vastaamaan ehdoiltaan Telian kanssa laadittuja uudempia sopimuksia vastaavasta käyttötarkoituksesta.

Vuokra-​aika olisi alkaen 1.6.2023 toistaiseksi voimassa kuuden (6) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokran määrä on 2.000,​00 euroa vuodessa,​ johon lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Vuokralainen suorittaa vuokran maalis-​ ja syyskuussa kaksieräisenä.

Mikäli asennettavalle tekniikalle on vuokra-​ajalla sovittu oma sähkön käyttöpaikka,​ tekee vuokralainen oman sähkösopimuksen suoraan sähkön myyjän/toimittajan kanssa. Muutoin vuokralainen maksaa käyttämänsä sähkön vuokranantajalle toteutuneen käytön perusteella sopimuksessa lähemmin sovittavien yksityiskohtien mukaan. Mikäli sähkö laskutetaan arviopohjaisesti vuokralaskun yhteydessä se tasataan vuosittain seuraavan vuokralaskun yhteydessä,​ milloin mittaus-​ tai toteumatietoa on käytettävissä.

Vuokralainen toteuttaa asennukset kustannuksellaan. Tarkemmat ehdot määriteltäisi vuokrasopimuksessa,​ jonka yleisperiaatteet vastaavat uusimpia Telian sopimuksia samasta käyttötarkoituksesta. Uusi sopimus korvaa vanhan vuoden 2016 sopimuksen.

Asunto-​ ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 §144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja,​ kun kyse on rakennusten,​ tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Telia Finland Oyj:lle (y-​tunnus 1475607-​9) vuokrataan osoitteessa Juvankatu 71 sijaitsevasta Karosen koulusta tukiasemalaitteille ja antenneille tilat erikseen hyväksytettävän uuden asennussuunnitelman mukaisesti. Asennusten tarkoitus on palvella yleistä kaupallista matkapuhelinverkon kuuluvuutta.

Vuokra-​aika päivitetään uudella sopimuksella olevan voimassa toistaiseksi alkaen 1.6.2023 kuuden (6) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokra on 2.000,​00 euroa vuodessa,​ johon lisätään arvonlisävero.

Vuokralainen toteuttaa asennukset kustannuksellaan. Vuokralainen vastaa kustannuksellaan mahdollisesti tarvittavista katuluvista nostotöille ja asennustöiden edellyttämistä mahdollisista lisäselvityksistä. Tarkemmat ehdot määritellään vuokrasopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm