§ 78 Joukkoliikenteen suunnittelu- ja vuorovaikutusjärjestelmän pienhankinta Via Technologies Europe B.V:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3367/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

19.6.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Jukka Puranen, puh. 0505411312, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 581 1477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Joukkoliikenteen suunnittelussa on vuodesta 2018 alkaen ollut käytössä Via Technologies Europe B.V:n järjestelmä Remix,​ jolla tehdään linjastosuunnittelua ja suunnitteluun liittyvää vuorovaikutteista viestintää päätöksenteon pohjaksi. Järjestelmän nykyinen hankintasopimus on päättymässä 30.6.2023. Remix-​järjestelmän avulla suunnitteilla olevista muutoksista viestitään asiakkaille ja päätöksentekijöille sekä kerätään suunnitelmista palautetta.

Via Technologies Europe B.V on antanut tarjouksen Remix-lisensseistä, SaaS (Software as a Service) -palvelusta ja Premium Enterprise Support -tukipalvelusta neljän (4) vuoden sopimuskaudeksi arvonlisäverottomaan hintaan 145 200 euroa.

Hankinnan arvo alittaa erityisalojen hankintalain (1398/2016) 13 §:n mukaisen palveluhankinnan kynnysarvon tavaroita ja palveluja koskevissa hankinnoissa.

Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan ja muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä. Palvelun soveltuvuus tilaajan tarpeisiin, laatu ja hintataso on tiedossa perustuen aiempiin Remix-hankintasopimuksiin.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 145 200 euroa.

Sopimus Remix suunnittelu- ja vuorovaikutusjärjestelmän SaaS-palvelusta esitetään tehtäväksi Via Technologies Europe B.V:n kanssa.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Hankinnan valmistelijana toimi ICT-palveluvastaava Jukka Puranen.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Jukka Puranen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön (konsernijohtaja 16.5.2023 § 89) liitteen 1 mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Sopimus Remix suunnittelu- ja vuorovaikutusjärjestelmän SaaS-palvelusta neljän vuoden sopimuskaudeksi tehdään Via Technologies Europe B.V:n kanssa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palveluvastaava (Jukka Puranen).

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 145 200 euroa.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Hankinnasta aiheutuvat kustannukset kohdistetaan liikenteen ICT-palvelun rakenneosalle J1130_25_016.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä