§ 38 Iäkkäiden liikkumista edistävä ja kaatumisia ehkäisevä palvelupolku osana kuntien HYTE-toimintaa (Ikä-HYTE-hanke) - yhteistyösopimus hankkeen toteuttamisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3549/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

26.6.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Mika Vuori, p. 040 806 3132, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sopimuksessa sovitaan sopijaosapuolten osallistumisesta UKK-instituutin hallinnoimaan ja koordinoimaan hankkeeseen ”Iäkkäiden liikkumista edistävä ja kaatumisia ehkäisevä palvelupolku osana kuntien HYTE – toimintaa (Ikä-HYTE-hanke)”. Hankkeelle on myönnetty rahoitusta THL:n terveyden edistämisen määrärahasta.

Hankkeen tavoitteena on kehittää iäkkäiden liikkumista edistävä ja kaatumisten ehkäisyä tukeva palvelupolku kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaation tueksi. Hanke selkeyttää iäkkäiden liikuntapalveluiden poikkihallinnollista koordinointia ja toteutusta kunnan liikuntapalveluiden, hyvinvointialueiden SOTE-sektorin, kolmannen sektorin sekä muiden yhteistyökumppaneiden välillä.

Ikä-HYTE-hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä ovat kunnan HYTE-koordinaattorit, liikuntapalveluhenkilöstö, kuntien tekninen toimi, iäkkäille liikuntaa tarjoavat järjestöt sekä kuntien päättäjät ja keskijohto. Hankkeen tuottamat konkreettiset hyödyt kohdentuvat kotona asuville, satunnaisesti sote-palveluita käyttäville iäkkäille henkilöille.

Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden työntekijät osallistuvat esiselvityksen te-kemiseen (sähköinen kyselylomake & työpajat) sekä pääsevät osallistumaan hankkeen koulutuksiin. Käytettävien esiselvitys-, työpaja- ja koulutustuntien määrä sovitaan ennen yhteistyöso-pimuksen allekirjoitusta. 

Liikuntapalveluiden henkilöstöstä nimetään hankkeeseen yhteyshenkilö, joka osallistuu kuntakohtaisen projektisuunnitelman laatimiseen ja hankeviestintään, kuntakohtaisen esiselvityksen ja loppuarvioinnin koordinointiin. Työpanokseksi on arvioitu noin 1,5 työpäivää viikossa.

Tampereen kaupungin hyvinvointikoordinaattori osallistuu yhdessä liikuntapalvelujen hankeyhteyshenkilön ja UKK-instituutin hankekoordinaattorin kanssa kuntakohtaisen projektisuunnitelman laatimiseen ja toteuttamiseen ja edistää hankkeen tavoitteiden toteuttamista osana omaa toimenkuvaansa ja osallistuu projektiryhmään.

Sopimuksen vastuuhenkilö on suunnittelupäällikkö Mika Vuori.

Hallintosäännön 37 §:n kohta 4. Palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Iäkkäiden liikkumista edistävä ja kaatumisia ehkäisevä palvelupolku osana kuntien HYTE-toimintaa (Ikä-HYTE-hanke) - yhteistyösopimus hankkeen toteuttamisesta hyväksytään. 

 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari