§ 41 Nuoret SIB -vaikuttavuusinvestointihankkeen kuntakohtaisen sopimuksen sopimusmuutos uuden ikäryhmän lisäämisestä hankkeen kohderyhmäksi 

Lataa  Kuuntele 

TRE:8710/00.01.05/2022

Päätöspäivämäärä

26.6.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelujohtaja Leena Viitasaari, p. 050 553 8672, erikoissuunnittelija Esko-Pekka Järvinen, p. 041 731 3226, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Puitesopimus Nuoret SIB-vaikuttavuusinvestointihankeeen sopimuksen kohteena on puitesopimuksen ja kuntakohtaisen sopimuksen mukaiset tulosperusteiset lasten, nuorten ja perheiden palvelut. Hankehallinnoijana on S-Pankki Rahastoyhtiö Oy (Y-tunnus 0979133-9). Nuoret SIB -vaikuttavuusinvestointihanke on alkanut 2021 ja kestää vuoteen 2030. 

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan päätöksellä 5.1.2023 § 2 hyväksyttiin Nuoret SIB -vaikuttavuusinvestointihankkeen kuntakohtaisen sopimukseen sopimusmuutos palvelurakenneuudistuksen vuoksi. Muutossopimuksessa sovittiin, että Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan hyvinvointialue vastaavat tilaajina yhdessä SIB nuoret hankkeesta Tampere päävastuullisena tilaajana.

Hankkeessa on 6/2023 mukana 65 nuorta, eli alkuperäisestä kohderyhmästä n.1/3 on lähtenyt mukaan toimintaan. Nuorten mukaan lähteminen palvelun piiriin on hidastunut mm. sote -muutoksen ja hyvinvointialueuudistuksen vuoksi. Uuden ikäryhmän lisäyksellä Nuoret SIB -hankkeen palveluihin oikeutettujen nuorten määrä kasvaisi nykyisen tiedon mukaan 62:lla nuorella.

Alkuperäiseen kuntakohtaiseen sopimukseen on kirjattu, että kaikki muutokset kuntakohtaiseen sopimukseen on tehtävä kirjallisesti. Sopimusliitteenä olleen hankekuvauksen mukaisesti muutokset tulevat voimaan, kun ohjausryhmä  on muutoksen hyväksynyt ja sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet. Kirjallisiksi sopimusmuutoksiksi katsotaan myös sähköisessä muodossa tehdyt muutokset.

Tampereen kaupunki on neuvotellut asiasta Pirkanmaan hvyinvointialueen kanssa 22.5.2023 ja lisäksi 8.6.2023 käynyt Pirkanmaan hyvinvointialueen ja S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:n  kanssa neuvottelua kohderyhmän laajentamisesta.

Nuoret SIB -ohjausryhmän sähköpostikokouksessa 12.6.-16.6.2023 kohderyhmän laajentamisen puolesta äänesti 9/10:stä jäsenestä. Yksi ohjausryhmän jäsen ei osallistunut sähköiseen kokoukseen.

Ohjausryhmän hyväksymä esitys:

1. Nuoret SIB –hankkeen kuntakohtaiseen sopimukseen tehdään lisäliite uuden ikäryhmän lisäämisestä hankkeen kohderyhmäksi: ”2006 syntyneet tamperelaiset nuoret, jotka ovat olleet huostaanotettuna vuoden 2022 aikana”.

2. 2006 syntyneet nuoret ovat hankkeen palvelujen piirissä sen kalenterivuoden loppuun asti, jolloin he täyttävät 24 vuotta. 2006 syntyneet nuoret voivat tulla suostumuksellaan hankkeen palveluihin ensimmäistä kertaa sen kalenterivuoden loppuun asti, jolloin he täyttävät 22 vuotta. Aiemmin hankkeen palveluissa olleet voivat palata sen kalenterivuoden loppuun asti, jolloin he täyttävät 23 vuotta.

3. Hankkeen kokonaiskesto ei muutu. (Sopimus on voimassa 31.12.2030 asti. Viimeiset maksuerät 30.6.2031 mennessä.)

4. Tulospalkkioiden ehdoton maksimi (4,3 milj. euroa) ei muutu.

Lain julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 136 § 2 momentin 5 kohdan mukaan hankintasopimukseen ja puitejärjestelyyn voidaan tehdä muutos ilman uutta hankintamenettelyä, jos kyse on vähäarvoisesta sopimusmuutoksesta, joka alittaa EU-kynnysarvon eikä muutos vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen. Muutoksen arvo tulee myös olla pienempi kuin 10 prosenttia alkuperäisen hankintasopimuksen arvosta.

Tilaajille (Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan hyvinvointialue)  ei sopimusmuutoksella tule lisäosuutta maksuihin eli hankinnan maksimikorvaus palveluntuottajalle ei muutu. Muutos ei myöskään vaikuta sopimuksen yleiseen luonteeseen. Sopimusmuutos on näin ollen mahdollista tehdä.

Pirkanmaan hyvinvointialue sopimuksen toisena tilaajana tekee asiassa sitä koskevan päätöksen. 

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4. mukaan palvelualueen johtaja irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan vuosisuunnitelman rajoissa.

 

Päätös

Tampereen kaupungin, Pirkanmaan hyvinvointialueen  ja  S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:n (Y-tunnus 0979133-9) välinen kuntakohtaisen sopimuksen muutos hyväksytään Tampereen kaupungin osalta liitteenä olevan muutossopimuksen mukaisesti.

Sopimuksen vastuuhenkilö on suunnittelujohtaja Leena Viitasaari.

Muutossopimus sitoo lopullisesti Tampereen kaupunkia vasta, kun tämä päätös on saanut lainvoiman ja muutossopimus on allekirjoitettu. 

 

 

 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari