§ 58 Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö 30.6.2023 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:8514/00.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

30.6.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Lauri Savisaari, p. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja vastaa palvelualueensa johtamisesta Tampereen kaupungin hallintosäännön ja konsernihallinnon toimintasäännön mukaisesti. 

Sivistyspalvelujen palvelualueen palveluryhmät ovat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen, perusopetuksen, liikunnan ja nuorison sekä kulttuurin palveluryhmät. Kulttuurin palveluryhmään kuuluu Sara Hildénin taidemuseo, josta määrätään Sara Hildénin taidemuseon johtosäännössä. 

Sivistyspalvelujen palvelualueen yhteiset palvelut ovat hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen, osallisuuden ja yhteisöllisyyden tuen koordinointi. Lisäksi yhteisiin palveluihin kuuluu yksityisen varhaiskasvatuksen ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan palvelujen valvonta ja ohjaus, palveluverkon suunnittelu sekä kehittämisen kokonaiskoordinaatio.  

Toimintasääntöä on päivitetty lisäämällä siihen oma pykälä (§ 25) hankintaoikeuksista. Päivitetyssä toimintasäännössä on lisäksi tarkennettu Tampere Junior kehitysohjelman johtamista käsittelevää kohtaa (§ 24) seuraavasti: Tampere Junior kehitysohjelmaa johtaa suunnittelujohtaja. Hän toimii kehitysohjelman projektipäälliköiden ja -suunnittelijoiden sekä muiden ohjelman työntekijöiden lähiesihenkilönä. Yhteisten palvelujen osalta on päivitetty organisoitumisen kuvausta vastaamaan nykyistä tilannetta sekä selvennetty yhteisten palvelujen johtamista (§18). 

Toimintasäännön liittettä on päivitetty siten, että siinä kuvataan palvelualueen johtajan toimivaltaan kuuluvan asia siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi sekä toimessa olevan ratkaistavaksi henkilöstöasioiden päätöksenteosta annetun konsernimääräyksen mukaisesti. Liitteeseen on kuvattu myös  konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirrot sivistyspalvelujen viranhaltijoille ja toimessa oleville.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö § 37 kohta 16.

 

Päätös

Liitteenä oleva sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö ja sen liite päätösvallan siirroista hyväksytään tulevaksi voimaan 30.6.2023 alkaen. 

Tämä päätös korvaa sivistyspalvelujen palvelualueen johtajan aikaisemmin (22.12.2022 § 60) tekemä päätöksen.

Allekirjoitus

Johtajan 1. varahenkilö, perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä