§ 634 Lupa K2 Entertainment Oy:lle Blockfest -kaupunkifestivaalin järjestämiseen kaupungin omistamilla alueilla

Lataa  Kuuntele 

TRE:3552/10.00.04/2023

Päätöspäivämäärä

27.6.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtajan 1. varahenkilö, maankäyttöpäällikkö Heli Toukoniemi, puh. 040 806 4007, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

K2 Entertainment Oy hakee lupaa käyttää kaupungin omistamia alueita Ratinanniemessä, Ratinan rantatiellä, Laukontorilla, Eteläpuistossa ja Sorin aukiolla Blockfest-kaupunkifestivaalin järjestämiseen 18. - 19.8.2023. Festivaali on järjestetty vuosittain vuodesta 2008 lähtien, lukuun ottamatta vuosia 2020 ja 2021.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

K2 Entertainment Oy (Y-tunnus 2463862-3) oikeutetaan käyttämään Ratinanniemeä, Ratinan rantatietä, Laukontorin eteläosaa, Eteläpuiston sorakentän länsiosaa ja Sorin aukiota Blockfest-kaupunkifestivaalin järjestämiseen pe ja la 18.8. – 19.8.2023 (ohjelma-ajat klo 12.00/13.00–24.00), seuraavin ehdoin:

  1. Luvan saaja voi aloittaa tapahtuman rakentamisen Ratinanniemessä ke 9.8.2023 aamulla. Luvan saajan tulee sopia alueella katselmus kaupungin viherkunnossapidon kanssa ennen tapahtuman rakentamista sekä tapahtuman purkamisen jälkeen. Luvan saaja kutsuu katselmuksen koolle. Yhteyshenkilöt kunnossapidossa ovat Tampereen Infra Oy:n työmaapäällikkö Julia Isolahti puh. 0405657228 tai työnjohtaja Pauliina Pasanen puh. 0417310620 tai etu.sukunimi(a)tampereeninfra.fi Rakenteiden kiinnittämiseen Ratinanniemessä tulee käyttää painoja. Kaksikerroksisille tapahtumarakenteille tulee hankkia lupa tai hyväksyntä kaupungin rakennusvalvonnasta. Sähköpisteiden avaamiset tulee sopia ennakkoon kaupungin torivalvonnan kanssa, puh. 0408063170, 0500509755 tai 050089034 (arkisin klo 7.00-14.30) tai torivalvonta(a)tampere.fi Veden sekä jäte- ja hulevesiviemärien käyttöön liittyvistä asioista tulee sopia Tampereen Veden kanssa: vesi.karttapalvelu(a)tampere.fi, puh. 0403521080 tai 0408062747. Myös Stadion on varattu tapahtuman käyttöön. Suunnitelmakartta alueen käytöstä on luvan liitteenä.  
  2. Ratinanniemeen voidaan sijoittaa anniskelualue. Alue on kokonaisuudessaan anniskelualuetta ja se on avoinna tapahtumapäivinä klo 12.00–00.30.
  3. Ratinanniemi tulee olla tyhjä ja alkuperäiseen kuntoon siivottu viimeistään torstaina 24.8.2023 klo 15.00 mennessä.
  4. Luvan saajan tulee hankkia tapahtumalle poliisin lupa sekä laatia pelastus- ja turvallisuussuunnitelma poliisille ja pelastusviranomaiselle. Alueella tulee järjestää viranomaiskatselmus ennen tapahtuman avaamista. Luvan saaja kutsuu katselmuksen koolle.
  5. Luvan saaja hankkii tarvittavat luvat mm. anniskelutoiminnalle, tilapäiseen meluun sekä elintarvikkeiden myyntiin. Melupäätöksessä määritellään tarkemmin musiikin soittoajat, sallitut äänenvoimakkuudet ja mittausvelvoitteet sekä tiedottamisvelvoite naapurustoon. Tapahtumassa tarjottavissa kuluttajapalveluissa tulee noudattaa kuluttajaturvallisuuslakia 920/2011 sekä Tukesin erikseen antamia ohjeita.
  6. Luvan saaja vastaa kaikesta tapahtumaan liittyvästä jätehuollosta, puhtaanapidosta ja siisteydestä alueilla tapahtuman aikana sekä tapahtuman päätyttyä. Päivittäinen siivousvelvoite koskee tapahtuma-alueiden lisäksi karttaliitteen mukaisia lähialueita. Tapahtuma-alue sekä karttaliitteen mukainen alue tulee siivota näkyvistä roskista 18.8. ja 19.8. ohjelma-ajan päätyttyä tai viimeistään seuraavana aamuna klo 8.00 mennessä. Tarkempi siivous tulee tehdä viimeistään ko. päivien aikana. Tapahtuman jätehuolto tulee suunnitella etukäteen kunnallisten jätehuoltomääräysten 43 § mukaisesti. Tapahtuman jätehuoltosuunnittelussa voi käyttää apuna lomaketta, joka löytyy kaupungin verkkosivuilta "Yleisötapahtuman jätehuoltosuunnitelma". Jätevedet tulee käsitellä asianmukaisesti ja vain puhtaita vesiä saa johtaa hulevesiviemäriin. Lisätiedot jätehuoltoon ja jätevesien käsittelyyn liittyen: ymparistonsuojelu(a)tampere.fi. Alueelle tulee järjestää riittävä määrä käymälätiloja Valviran ohjeistuksen Dnro 8321/11.02.02.07/2011 mukaisesti. Myös muita hygieenisiin olosuhteisiin liittyviä ohjeita Valviran ohjeistuksessa tulee noudattaa. Lisätiedot: terveydensuojelu(a)tampere.fi
  7. Tapahtumajärjestäjä on muutamien vuosien ajan tehnyt yhteistyötä tapahtuman vaikutusalueella sijaitsevien taloyhtiöiden kanssa huolehtimalla mm. käymälöiden hankkimisesta taloyhtiöiden läheisyyteen ja osallistumalla vartioinnista aiheutuviin kustannuksiin. Järjestelyitä tulee noudattaa myös v. 2023 festivaalissa. Esim. Nalkalantorin pysäköintialueen koilliskulmaan tulee toimittaa käymälät ja sovituille taloyhtiöiden piha-alueille pääsy tulee estää. Aitojen ja käymälöiden tulee olla paikoillaan ja käyttökuntoisina ennen tapahtuman avaamista. Luvan saaja vastaa ko. rakenteiden kunnossapidosta ja huollosta sekä siitä, että ne kuljetetaan pois alueelta viimeistään maanantain 21.8. aikana.
  8. Luvan saajalla on oikeus rajata Nalkalan rannan sekä Ratinannokan puistoaluetta valvonnan ja järjestyksenpidon ylläpitämistä varten. Aitaaminen tehdään viikolla 33, ja alueet ovat suljettuina tapahtumapäivinä 18.–19.8. Rajaamisiin tulee hankkia katulupa kaupungin katutilavalvonnasta. Myös Ratinanniemen puistoalueen kevyen liikenteen väylien, Ratinan rantatien, Laukonsillan ja kaikkien muiden kulkuväylien sulkemisiin tulee hankkia katulupa. Tilapäiset liikennejärjestelyt tulee purkaa katulupapäätöksen mukaisin aikatauluin.
  9. Laukonsillan Ratinan puoleisesta päädystä on vuokrattu paikka jäätelökioskille. Sen vuokraajalla tulee mahdollisuuksien mukaan olla oikeus pitää myyntipiste avoinna tapahtuman aikana. Ratinanniemestä on vuokrattu aluetta Kraftpoint Oy:lle veneiden huolto- ja tankkauspistettä varten. Luvan saajan tulee sopia huoltoliikenteen ja polttoaineen jakeluajoneuvon pääsystä alueelle tapahtuman valmisteluiden ja tapahtuman aikana etukäteen Kraftpoint Oy:n kanssa, Matti Kairimo, puh. 05065547 tai matti.kairimo(a)gmail.com. Suvannon rantakaista on lisäksi satamajärjestyksen mukaista satama-aluetta. Yhteyshenkilö satama-alueeseen ja veneilyyn liittyen on kaupungin satamavastaava Tuomas Salovaara, puh. 0417310639 tai etu.sukunimi(a)tampere.fi
  10. Laukontorin eteläosaa on mahdollista käyttää yhtenä sisäänkulkualueena, mikäli sen käyttöön saadaan katulupa. Alueella on kevyen liikenteen väylä. Käyttöaika valmisteluineen ja purkuineen olisi to–su 17.8.-20.8. Luvan saaja vastaa siitä, että alueen käyttämisestä ei aiheudu minkäänlaista haittaa torikaupalle. Yhteystaho torikauppaan liittyen on kaupungin torivalvonta, puh. 0500509755 tai 0500839034 (arkisin klo 7.00–14.30) tai torivalvonta(a)tampere.fi  
  11. Ratinanniemen koirapuistoa on lupa käyttää asiakaskäymälöiden sijoittamiseen. Alueen voi ottaa käyttöön keskiviikkona 16.8. aamulla. Käymälät tulee sijoittaa sisääntulon tuntumaan. Koirapuiston aitaan tulee kiinnittää infot alueen sulkemisesta viimeistään viikkoa ennen alueen käyttöönottoa. Puistossa oleva roska-astia ei ole tarkoitettu tapahtuman käyttöön. Tapahtuman jälkeen alue tulee siivota huolellisesti. Alueelle ei esimerkiksi saa jäädä lasinsiruja tms. Koirapuisto tulee olla tyhjä ja alkuperäiseen kuntoonsa siivottu niin, että se on normaalissa käytössä viimeistään maanantai-iltana 21.8. n. klo 20.00 mennessä.
  12. Ratinan sillan alla oleva liikuntapaikka voidaan sulkea ma 14.8. aamulla ja se tulee olla avoinna ja alkuperäiseen kuntoonsa siivottuna viimeistään keskiviikkoaamuna 23.8.
  13. Sorin aukiota on lupa käyttää rannekkeenvaihtoalueena tapahtuman aikana 18.-19.8.2023. Aluetta voidaan rajata aidoin ke 16.8. noin klo 20.00 alkaen. Aukiolla sijaitseva jäätelökioski tulee jättää rajauksen ulkopuolelle ja sille tulee varmistaa riittävä ja esteetön näkyvyys sekä kulku (myös huollolle). Aukion läpi kulkevan kevyen liikenteen väylän sulkemiseen tulee hakea katulupa. Ympäröivät kevyen liikenteen väylät pidetään avoimina. Luvan saaja vastaa järjestyksen ja turvallisuuden valvonnasta alueella. Aitarajaus tulee purkaa viimeistään su 20.8. aamun aikana. Aidat tulee kuljettaa pois alueelta viimeistään ma 21.8. aamupäivän aikana. 
  14. Eteläpuiston kentän länsiosaa saa käyttää varasto- ja pysäköintialueena ajalla ma–ti 14.8.-22.8.2023. Toiminta ei saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa Eteläpuiston Kesäranta pop up -puiston toiminnalle. Kentän itäosassa on pop up -puistoon liittyviä kontteja ja toimintaa, ja niiden ympärille tulee jättää riittävä vapaa tila. Paikalla tulee tarpeen mukaan olla liikenteen ohjaaja. Kaikki ajo alueella tulee tehdä siten, että ajoista ei aiheudu minkäänlaista vaaraa muille alueella liikkuville. Luvan saaja on velvollinen tasoittamaan tai muutoin ennallistamaan kentän pinnan, jos se vahingoittuu toiminnan johdosta. Luvan saaja vastaa omalta osaltaan siitä, että alue pidetään koko ajan siistikuntoisena ja roskattomana. 
  15. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaislupien ja –ohjeiden laiminlyömisestä.
  16. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle tapahtuman järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

 

Korvaus kaupungin omistamien alueiden käytöstä on 16 800 euroa + alv 24 %. Korvaus perustuu anniskelupaikkojen määrään sekä Sorin aukion ja Eteläpuiston kentän käyttöön ja se peritään laskulla.

Allekirjoitus

Maankäyttöpäällikkö Heli Toukoniemi, kiinteistöjohtajan 1. varahenkilö