§ 123 Lakiasiainjohtajan viran täyttäminen konsernihallinnossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:2300/01.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

26.6.2023

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Kaupungin toiminnassa päätöksenteon laillisuuden ja hyvän hallintotavan ulkoiset vaatimukset ovat kasvaneet koko ajan. Tampere toimii monipuolisesti ja uusilla toimintatavoilla, jolloin tarve lakien asettamien reunaehtojen ymmärtämiseen laajemmin. Konsernihallinnon hallintoyksiköstä on 1.6.2023 alkaen irrotettu päätöksenteko ja lakiasiat -palveluryhmä omaksi itsenäiseksi konserniyksiköksi, joka on nimetty lakiasiainyksiköksi. Konsernijohtaja on päättänyt lakiasiainyksikön organisoitumisesta konsernihallinnon toimintasäännössä 1.6.2023 § 89.

Lakiasiainyksikkö ohjaa ja tukee päätöksenteon laillisuutta ja hyvää hallintotapaa sekä turvaa hallinnon jatkuvuuden. Yksikkö tuottaa oikeudelliset neuvontapalvelut ja toimielinpalvelut sekä huolehtii luottamushenkilökoulutuksen järjestämisestä. Lakiasiainyksikköä johtaa lakiasiainjohtaja.

Lakiasiainjohtajan virka on perustettu 1.5.2023 alkaen (kaupunginhallitus 11.4.2023 § 151). Lakiasianjohtaja vastaa siitä, että kaupungin palvelut ja toiminnot on järjestetty lakien ja kaupunkistrategian mukaisesti, kaupungin etu ja päätöksenteon lainmukaisuus on varmistettu, hyvä hallinto- ja johtamistapa toteutuu sekä päätöksenteko on sujuvaa ja toimintamalleja kehitetään.

Lakiasiainjohtajan virka on ollut haettavana 20.4.2023 klo 8 – 15.5.2023 klo 12. Virka on ollut haettavana seuraavissa kanavissa: Tampere.fi, Kuntarekry.fi, Työmarkkinatori, Duunitori, Twitter, Linkedin, Helsingin sanomat 23.4.2023, Oikotie, Oikotie HS Nosto, Paragraaffi-sivusto, Linkedin Jobs, Juristiliitto – Juristirekrytointi.

Lakiasiainjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteen maisterin tutkinto tai aikaisempi oikeustieteen kandidaatin tutkinto, kokemusta vaativista juridisista tehtävistä sekä  johtamiskokemusta. Eduksi katsotaan vahva kokemus kunnallishallinnosta, kunnallisesta päätöksenteosta ja juridiikasta, kokemus suuren organisaation juridisten asioiden johtamisesta, kokemus oikeudenkäynneistä, erinomainen suomen ja englannin kielen taito, laajat yhteistyöverkostot sekä erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

Lakiasiainjohtajan virkaa haki määräajassa 11 hakijaa. Hakijoista kelpoisuusehdot täytti seitsemän hakijaa. Konsernijohtaja, kaupunginlakimies sekä henkilöstöjohtaja valitsivat haastatteluun kuusi hakijaa ja haastattelivat heidät. Haastattelujen perustella neljä ansioituneinta hakijaa lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Arviointien jälkeen haastateltiin tarkemmin vielä kolme hakijaa.  

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastattelussa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, on hakijoista oikeustieteen maisteri, varatuomari Laura Klami virkaan soveltuvin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa
Toimintayksikkö: Konsernihallinto, lakiasiainyksikkö
Vakanssinumero: 50132388
Virkanimike: Lakiasiainjohtaja
Palvelussuhteen laji: Virka
Asema: Johtava
Esihenkilö: Konsernijohtaja
Virkaehtosopimus: Kunta-alan yleinen virka- ja työehtosopimus
Hinnoittelu: 99TAE030
Esihenkilöasema: Kyllä
Työaikamuoto: Ei työaikalain piirissä (järjestelmämerkintöjä varten: toimistotyöaika)
Palkkakustannukset: Tili 401100, kustannuspaikka 113273

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

Oikeustieteen maisteri, varatuomari Laura Klami otetaan konsernihallintoon vakituiseen lakiasiainjohtajan virkaan kuuden (6) kuukauden koeajalla. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 8 §)

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa hyväksyttävä lausunto terveydentilan tarkastuksesta uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi. (Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta, 7 §)

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala