§ 77 Talous- ja henkilöstöjärjestelmien määrittely ja käyttöönotto yhtiöittämisvaatimuksien mukaisiksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:3614/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

1.7.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Talous- ja hallintopäällikkö Sanna Liljaranta, puh. 040 482 7465, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Vesi Liikelaitos pyysi tarjouksen Monetra Pirkanmaa Oy:ltä talous- ja henkilöstöpalvelujen perustamisesta myöhemmin perustettavalle Tampereen Vesi Oy:lle. Kyseessä on kertahankinta.

Tarjous pyydettiin yhdeltä toimijalta perustuen siihen, että liikelaitoksen toiminta siirtyy sellaisenaan yhtiömuotoon 1.1.2024 alkaen. Talous- ja henkilöstöjärjestelmät säilyvät ennallaan organisaatiomuodon muutoksesta huolimatta. Monetra Pirkanmaa Oy on Tampereen kaupungin in-house -yhtiö ja tuottaa talous- ja henkilöstöpalveluita Tampereen kaupungille mukaan lukien Tampereen Vesi liikelaitos. Tampereen kaupunkikonserni suosittelee kaupungin in-house -yhtiöiden hyödyntämistä kumppanuuksissa ja palvelutuotannossa. Toimintamalli tukee yhtiön toiminnan aloittamista sujuvasti ja hallitusti vuoden vaihteessa huomioiden palvelujen perustamiseen tarvittavan ajan.

Monetra Pirkanmaan antoi tarjouksen 29.5.2023. Hankinnan kokonaishinta on 275.000,00 euroa (alv 0 %). Hankinta tehdään yhden tarjouksen perusteella, koska nykyisellä palveluntuottajalla on parhaat edellytykset tehtävän onnistuneeseen toteuttamiseen yhtiöittämisen suunnitellussa aikataulussa.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii talous- ja henkilöstöpalvelujen perustamisen Tampereen Vesi Oy:lle Monetra Pirkanmaa Oy:ltä saadun tarjouksen (29.5.2023) mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on noin 275.000,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi liikelaitosta vasta, kun toimitussopimus on tehty. Palvelujen käynnistämisestä Tampereen Vesi Oy:n on merkittävä Monetra Pirkanmaa Oy:n osake/osakkeita sekä osapuolten on laadittava palvelusopimus.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela