§ 78 Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon kompressorirakennuksen painumavaurion korjauksen hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3616/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

3.7.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Hanke- ja kiinteistöpäällikkö Jan-Erik Järventie puh.041 730 1753, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Viinikanlahden puhdistamon alueella kompressorirakennuksessa tapahtuneen putkivuodon johdosta puhdasta vettä pääsi purkautumaan kovalla paineella rakennuksen alle. Kovalla paineella rakennuksen alle painunut vesi on liuottanut laatan alla osan hienoaineesta pois ja maapohja rakennuksen laatan alla on pettänyt ja painunut. Painuma on aiheuttanut laatan alle rakenteen kestävyyttä heikentäviä onkaloita. Rakennuksessa on sijoitettuna jäteveden puhdistuksen kannalta keskeiset kompressorit ja siksi laatan murtuminen ei saa tulla kyseeseen. Korjaaviin toimenpiteisiin tulee ryhtyä mahdollisimman pian. Välitöntä sortumavaaraa laatalla ei arvioida olevan, mutta raskaalla kuormalla tämä ei kuitenkaan ole poissuljettua.

Tampereen Vesi Liikelaitos pyysi tarjouksen markkinoilla luotettavaksi arvioidulta asiantuntijalta Geobear Oy:ltä painumavaurion korjaamiseksi. Koska kyseessä on vaikutukseltaan kriittinen ja kiireellinen tilanne, hankinta toteutetaan yhden tarjouksen perusteella. Sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä, eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi  (Laki vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalvelujen alalla toimivien yksiköiden hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1398/2016) 46 § 4 momentti).

Korjaustyö tilataan Geobear Oy:ltä tarjouksen 098567 / 15.06.2023 mukaisesti. Hankinnan kokonaishinta on 29.750,00€ euroa. Kyseessä on kertahankinta.

Tampereen Vesi Liikelaitos on arvioinut ja todennut valittavan toimijan luotettaviksi ja toimituskykyisiksi suorittamaan kyseinen hankinta.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon kompressorirakennuksen maanvaraisen laatan painumavaurion korjauksen Geobear Oy:ltä tarjouksen (098567 / 15.06.2023) mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 29.750,00€ euroa. Hinnat ovat arvonlisäverottomia.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela