§ 79 Jätevedenpuhdistamoiden ilmastinten varaosien hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3581/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

3.7.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Kehityspäällikkö Risto Mäki, puh.040 145 0608, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Viinikanlahden ja Raholan jätevedenpuhdistamolla on käytössä Nopon -ilmastinjärjestelmä, jossa ovat kuluvina osina kumikalvo, jolla ilmastusilma jaetaan veteen ja takaiskuventtiili, joka estää jäteveden pääsyn ilmastusputkistoon, kun ilmastus ei ole käynnissä. Järjestelmän tehokkaan toiminnan ja toimintavarmuuden ylläpitämiseksi kuluvat osat ajoittain uusittava. Hankinnassa on kyse varaosien hankkimisesta kahteen Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon kahdeksasta ilmastuslinjasta ja yhteen Raholan jätevedenpuhdistamon kolmesta ilmastuslinjasta.

Tampereen Vesi Liikelaitos pyysi tarjousta järjestelmään soveltuvista varaosista toimittajalta Sulzer Pumps Finland Oy:ltä 19.5.2023. Tampereen Vesi Liikelaitos on arvioinut ja todennut tarjouspyyntöön valitun toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta.

Tarjous 22503 saatiin 19.5.2023. Tarjoukseen sisältyvät kahden Viinikanlahden ilmastuslinjan ilmastinkalvot ja takaiskuventtiilit (2 x 1 800 kpl), yhden Raholan ilmastuslinjan ilmastinkalvot ja takaiskuventtiilit (1 000 kpl) sekä tarvittavat varaosat muille ilmastinjärjestelmän osille. Tarjoushinta oli 80.000,00 euroa (alv 0%). Tarjous oli hyväksyttävissä. Kyseessä on erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta.

Hankinta tehdään yhden tarjouksen perusteella, koska ilmastinjärjestelmän komponentteja ei ole saatavissa kuin järjestelmän toimittajalta.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii jätevedenpuhdistamoiden ilmastinten varaosat Sulzer Pumps Finland Oy:ltä tarjouksen mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 80.000,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela