§ 4 Mikkolanlammen Phoslock-käsittelyn hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2203/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

4.7.2023

Päätöksen tekijä

Tekninen johtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Kehitysinsinööri Tiiu Vuori, puh.040 801 6927, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Tekninen johtaja Jouni Hyypiä, puh. 044 298 1865,  etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kämmenniemen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvassa Tampereen Vedelle on asetettu velvoite kunnostaa jätevesien vanha purkupaikka, Mikkolanlampi. Vuonna 2017 KVVY laati lammen kunnostussuunnitelman, jonka Pirkanmaan ELY-keskus hyväksyi. Kunnostussuunnitelman mukaisesti lampi on kemikaloitu polyalumiinikloridilla kolme kertaa vuosien 2018-2021 aikana. Ulkoisen kuormituksen vähenemisestä ja kemikaalikäsittelyistä huolimatta lammen tila ei ole vielä parantunut riittävästi, mistä syystä kunnostusta on päätetty jatkaa eri kemikaalilla.

Phoslock-kemikaalin toimivuutta ja tarvittavaa annosta on tutkittu Mikkolanlammen vedellä ja sedimentillä vuosien 2021 ja 2022 aikana KVVY Tutkimus Oy:n ja Vesi-Eko Oy:n toimesta Tampereen Veden toimeksiannosta.

Tampereen Vesi Liikelaitos pyysi Ympäristö Ojansuut Oy:ltä tarjousta Mikkolanlammen Phoslock-kemikaalista ja käsittelyn suorittamisesta. Käsittely suoritetaan vuoden 2023 aikana. Käsittelyssä käytettävä kemikaalimäärä, käsittelyn tarkempi ajankohta ym. asiat sovitaan myöhemmin erikseen. Kyseessä oli erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta.

Hankintaa ei kilpailutettu, koska vastaavaa hankintakokonaisuutta ei ole muualta saatavilla. Kyseessä on Mikkolanlammen vedellä tutkittu kemikaali. Kyseessä on kertahankinta. Tampereen Vesi Liikelaitos on arvioinut ja todennut ko. toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta.

Hankinnan kokonaishinta on 147.000,00 euroa (alv 0 %).Tarjous oli hyväksyttävissä.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Tampereen Veden toimitusjohtaja on esteellinen tämän päätöksen tekemiseen hallintolain 28 § 1 mom. 5 kohdan perusteella.

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Kämmenniemen Mikkolanlammen Phoslock-käsittelyn vuonna 2023 Ympäristö Ojansuut Oy:ltä (1463902-4) tarjouksen 23.6.2023 mukaiseen hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 147.000,00 euroa. Lopullinen hinta riippuu tilattavasta kemikaalimäärästä. Kokonaishinta on laskettu suurimman mahdollisen kemikaalimäärän mukaan.

Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun urakkasopimus on tehty ja tarvittavat luvat käsittelyn toteuttamiseksi on saatu. Tilaus tehdään sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

 

Allekirjoitus

Tekninen johtaja Jouni Hyypiä