§ 5 Ruskon pyörreflotaation suunnitelmien käyttöoikeuksien hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3632/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

5.7.2023

Päätöksen tekijä

Tekninen johtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tekninen johtaja Jouni Hyypiä, puh.044 298 1865, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Vesi Liikelaitos on hankkinut Ruskon pintavesilaitokselle Rictor ® Pyörreflotaation vuonna 1999 Insinööritoimisto Rictor Oy Ab:lta. Olemassa oleva flotaatio on suunniteltu ja mitoitettu osaksi Ruskon pintavesilaitoksen monivaiheista vedenkäsittelyprosessia, ja se on oleellinen talousveden laatuvaatimusten saavuttamiseksi. Flotaatiota ei voi vaihtaa toiseen käsittelymenetelmään ilman merkittävää uudisrakentamista ja laitehankintoja.

Ruskon laitoksen flotaatio on ikääntynyt ja kulunut, minkä vuoksi se joudutaan saneeraamaan vedentuotannon toimintavarmuuden turvaamiseksi. Tampereen Vesi Liikelaitoksen on tarkoitus saneerata flotaation olemassa olevat osat ja rakenteet hyödyntäen vuonna 1999 hankittuja suunnitelmia.

Tampereen Vesi Liikelaitos on käynyt neuvotteluja Insinööritoimisto Rictor Oy Ab:n kanssa. Niissä on sovittu Insinööritoimisto Rictor Oy Ab:lle maksettavasta korvauksesta, jolla Tampereen Vesi hankkii pysyvän oikeuden käyttää Insinööritoimisto Rictor Oy Ab:n toimittamaan Ruskon pintavesilaitoksen flotaatioon liittyviä suunnitelmia ja piirustuksia vapaasti Ruskon laitoksen korjaus-, rakennus- ja saneeraustöissä.

Käyttöoikeuksien luovuttamisen hankintahinta on 35.000,00 euroa (alv 0%). Käyttöoikeuksien luovuttaminen Tampereen Vedelle on pienhankinta, joka alittaa erityisalojen hankintalain kynnysarvon.

Hankinnan perusteena on aikaisemman toimituksen saneeraaminen. Nykyinen flotaatioprosessi on Insinööritoimisto Rictor Oy Ab:n toimittama. Koska kyseessä on käytössä olevan, ikääntyneen prosessin saneeraaminen, on riskien hallinnan ja taloudellisuuden puolesta perusteltua teettää työ alkuperäisten suunnitelmien pohjalta. Tästä syystä hankinta tehtiin yhden tarjouksen perusteella.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii pysyvän oikeuden käyttää Insinööritoimisto Rictor Oy Ab:n (y-tunnus 0113407-8) toimittamaan Ruskon pintavesilaitoksen flotaatioon liittyviä suunnitelmia ja piirustuksia vapaasti Ruskon laitoksen korjaus-, rakennus- ja saneeraustöissä, Rictor Oy Ab:n kanssa neuvoteltuun hintaan. Hankinnan kokonaishinta on 35.000,00 euroa. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun sopimus on tehty.

Allekirjoitus

Tekninen johtaja Jouni Hyypiä