§ 77 Oikaisuvaatimus ajoneuvon lähisiirron siirtokustannuksista

Lataa  Kuuntele 

TRE:2693/02.04.03/2023

Päätöspäivämäärä

2.8.2023

Päätöksen tekijä

Katupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan, jos pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa tiealueella tapahtuvalle kunnossa- ja puhtaanapidolle, tienpitoviranomainen voi toimittaa ajoneuvon lähisiirron. Ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Korvaus määrätään kunnan osalta kunnallisen viranomaisen hyväksymän taksan mukaisesti.

Asianosainen vaatii oikaisua katutarkastajan tekemään päätökseen 278 § 2.5.2023 siirtokustannusten perimisestä 9.5.2023 päivätyllä oikaisuvaatimuksella. Asianosainen vetoaa oikaisuvaatimuksessaan siihen, että vaikka on tilannut seuraavan päivän siirtokohteista ilmoittavan tekstiviestipalvelun niin hän ei saanut sitä kautta ilmoitusta 19.4. seuraavana päivänä Kyllikinkadulla 20.4. tehtävistä puhdistustöistä. Näin ollen hän jätti ajoneuvonsa siirtämättä Kyllikinkadulta.

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan ennakkoon tiedossa olevasta tiealueella tehtävästä työstä tai järjestettävästä tapahtumasta on ilmoitettava asianmukaisin alueelle sijoitetuin merkein tai ilmoituksin vähintään kahta vuorokautta ennen suunniteltua siirtoa.

Asianosaisen ajoneuvolle on tehty lähisiirto Kyllikinkadulla 20.4.2023 klo 10-14 välillä.

Asianosaisella on ollut tekstiviestipalvelu käytössään, mutta hän ei ole saanut sitä kautta ilmoitusta Kyllikinkadulla 20.4.2023 tehtävistä puhdistustöistä. Urakoitsijan selvityksen mukaan Kyllikinkadusta on tullut järjestelmään viesti siivouksista, mutta jostain syystä asianosainen ei sitä ole saanut.

Tampereen kaupunki tarjoaa tulevista kunnossapito- ja puhdistuskohteista ilmoittavaa tekstiviestipalvelua ylimääräisenä palveluna. Kohteessa on lisäksi kiinteät siirtokehotuskyltit ilmoittamassa kunnossa- ja puhtaanapitotöille varatusta ajankohdasta. Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo kuitenkin, että asianosaisen on voitava luottaa tilaamansa tekstiviestipalvelun kautta saamiinsa tietoihin.

Kaupunki on pyytänyt tekstiviestipalvelun palveluntarjoajalta lisäselvityksen puuttumaan jääneestä ilmoitusviestistä. Lisäselvityksen perusteella on havaittu, että palvelussa on ollut Kyllikinkatua koskeva puutteellisuus. Kyllikinkatu sijaitsee kahdella eri postinumeroalueella (33100 ja 33500), mutta ilmoitukset Kyllikinkadulla tehtävistä puhdistustöistä ovat lähteneet vain ilmoitukset Kyllikinkadulta erikseen tilanneille tai postinumeroalueen 33100 tilanneille käyttäjille. Asianosainen on tilannut postinumeroalueen 33500 eikä tästä syystä ole saanut ilmoitusta Kyllikinkadun puhdistustöistä.

Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo edellä esitetyn perusteella, että oikaisuvaatimus tulee hyväksyä ja siirtokorvaus jättää perimättä asianosaiselta.

 

Sovelletut säännökset:

Laki ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 6 § 1 momentti, 11 §.

 

Toimivalta:

Katupäällikkö käsittelee ajoneuvojen siirrosta annetun lain (1508/2019) 14 §:n mukaiset oikaisuvaatimukset 11 §:n mukaisista maksuista (Yrja 22.2.2022 § 16).

Päätös

Oikaisuvaatimus hyväksytään. Siirtomaksu jätetään perimättä asianosaiselta.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Katupäällikkö Pasi Halme