§ 110 Bussien lahjoittaminen ystävyyskaupunki Kiovalle

Lataa  Kuuntele 

TRE:659/02.04.02/2023

Päätöspäivämäärä

1.8.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden päällikkö Satu Vuorinen,​ p. 040 538 8402,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ p. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu edelleen ja Ukraina tarvitsee apua ja tukea monin eri tavoin. Tampereen kaupunki on tukenut ystävyyskaupunki Kiovaa monella tavalla heti hyökkäyssodan alettua. Tampereella monet yhteisöt ja organisaatiot kampanjoivat ja tukevat Ukrainaa monin tavoin. Tamperelaiset jääkiekkoseurat Ilves ja Tappara järjestävät vuosittaisen Tampere Cupin 11.-​12.8.2023 ja lahjoittavat turnauksen tuotosta 50 % Ukrainan jääkiekkoliiton/ Ukrainian Hockey Team Foundationin kautta ukrainalaisiin jääkiekkokohteisiin. Tampereen kaupunki tukee seurojen hyväntekeväisyyttä tarjoamalla näkyvyyttä kaupungin käytössä olevilla infopinnoilla. Lisäksi ystävyyskaupunki Kiovalta kysyttiin toiveita mahdollisista materiaalilahjoituksista. Kiovassa tarvetta on edelleen busseille ja juomaveden jakeluun käytettävälle säiliöautolle.

TKL:lla on tällä hetkellä käytöstä poistettavia ja lahjoitettavaksi sopivia busseja 3 kappaletta. Kiovan kaupunki on halukas vastaanottamaan kolme bussia. Lahjoitettavan bussin kustannus muodostuu TKL:lle maksettavasta 2500 euron hinnasta. Bussien osalta kokonaiskustannus on 7500 euroa.

Pirkanmaan pelastuslaitoksella on käytöstä poistuva säiliöauto,​ joka voidaan huolto-​,​ puhdistus-​ ja desinfiointitoimenpiteiden jälkeen lahjoittaa Kiovalle. Huolto-​,​ puhdistus-​ -​,​ desinfiointi-​ ja laboratoriotestikustannukset ovat noin 2500 euroa.

Kiovan toiveiden mukaan Tampereen kaupunki lahjoittaa kolme TKL:n käytöstä poistuvaa bussia ja Pirkanmaan pelastuslaitos säiliöauton,​ jonka huolto-​,​ puhdistus-​ ja desinfiointikustannukset Tampereen kaupunki kattaa. Kustannukset yhteensä 10 000 euroa maksetaan strategia-​ ja kehittämisyksikön kustannuspaikalta 113226,​ kansainvälinen toiminta,​ sisäinen tilaus 27478.

Hallintosäännön 34 § mukaan pormestari johtaa kaupungin edunvalvontaa,​ suhdetoimintaa,​ kansainvälisiä asioita ja edustamista sekä vastaa yhteydenpidosta eri sidosryhmiin sekä päättää kohdan 1 mukaan muista kuin kaupunginhallituksen toimivaltaan kuuluvista strategisesti merkittävistä sopimuksista.

Päätös

Tampereen kaupunki lahjoittaa ystävyyskaupunki Kiovalle kolme käytöstä poistuvaa bussia sekä kattaa Pirkanmaan pelastuslaitoksen lahjoittaman säiliöauton huolto-​,​ puhdistus-​ ja desinfiointikustannukset.

Kustannukset yhteensä 10 000 euroa maksetaan strategia-​ ja kehittämisyksikön kustannuspaikalta 113226,​ kansainvälinen toiminta,​ sisäinen tilaus 27478.

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola