§ 656 Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös Hiedanrannan suunnittelukonttorin perusparannusta koskevassa asiassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:4632/10.03.07/2021

Päätöspäivämäärä

8.8.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava lakimies Riikka Viitaniemi,​ puh. 050 526 3225,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi 27.10.2021 § 180 Hiedanrannan suunnittelukonttorin perusparannuksen toteutussuunnitelman ja toteutussopimuksen sekä valtuutti kiinteistöjohtajan tekemään toteutussopimukseen tarvittaessa pieniä teknisiä korjauksia ja allekirjoittamaan toteutussopimuksen.  Asunto- ja kiinteistölautakunta hylkäsi 21.12.2021 § 226 päätöksestä tehdyn oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimuksen tekijä valitti asiassa Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. 

Hallinto-oikeus antoi päätöksen asiassa 29.5.2023. Hallinto-oikeus tutki valituksen ja hylkäsi sen oikeudenkäyntikuluvaatimuksineen. Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätökset eivät ole syntyneet valituksessa esitetyillä asian valmisteluun ja esittelyyn liittyvillä perusteilla virheellisessä järjestyksessä. Asunto- ja kiinteistölautakunta on tehnyt päätöksensä sille kuuluvan harkintavallan rajoissa, eivätkä päätökset ole valituksessa esitetyillä perusteilla muutoinkaan lainvastaisia. Kunnallisvalitusta ei saa tehdä tarkoituksenmukaisuusperusteella.

Korkeimmasta hallinto-oikeudesta saadun tiedon mukaan Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä ei ole valitettu valitusajan puitteissa, joten Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös on lainvoimainen.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:n mukaan palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta muun ohella muutoksenhakuoikeuden käyttämisestä. Palvelualueen johtaja voi hallintosäännön mukaisesti siirtää päätösvaltaansa alaiselleen viranhaltijalle. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan 9.12.2023 § 139 hyväksymän palvelualueen toimintasäännön liitteen ”Yleishallinto” mukaan Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka palveluryhmän osalta kiinteistöjohtaja päättää muun ohella muutoksenhakuoikeuden käyttämisestä.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös sisältää henkilötietoja, minkä johdosta sitä ei julkaista kaupungin internet-sivuilla.

Päätös

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös 29.5.2023 nro 1093/2023 merkitään tiedoksi.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm