§ 117 Osallistuminen SmartRail #3 -hankkeeseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3440/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

2.8.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Mika Kulmala, puh. 050 382 6455, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. +358405644518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

SmartRail-ekosysteemin tavoite on edistää yhteistyöllä kaupunkiraideliikennettä ja sen ympärillä olevia palveluita. Tavoitteet edistävät myös Tampereen kaupungin tavoitteita mahdollistamalla kestävää liikkumista, sujuvia matkaketjuja ja käyttäjäkeskeisiä palveluja. Lisäksi parannetaan raideliikenteen turvallisuutta edettäessä kohti autonomista raideliikennettä.

Tampereen kaupunki nykyaikaisena ratikkakaupunkina haluaa olla eturintamassa yhdessä SmartRail -ekosysteemin kanssa kehittämässä tulevaisuuden kestävää ja turvallisesti autonomisoituvaa kaupunkiliikennettä sekä kaupunkilaisille ja vierailijoille tarjottavia sujuvia liikkumispalveluja. Kaupungin tulosodotukset koskevat erityisesti yhdessä SmartRail#3-konsortion kanssa yhdessä suunniteltuja käyttötapauksia, joiden avulla edistetään kaupungin strategisten tavoitteiden toteuttamista, kuten hiilineutraalisuustavoitteita vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteita ovat tukemassa ekosysteemien lisäksi kehitysohjelmat ja suunnitelmat, kuten kestävän liikkumisen suunnitelma (SUMP). Samalla kaupunki mahdollistaa yrityksille myös markkinareferenssien hankkimista. Hankkeessa tapahtuvan kokeilupohjaisen yhteiskehityksen tavoitteena on myös vahvistaa Tampereen Raitiotie Oy:n isännöimän kansainvälisestikin uniikin Lyyli Living Lab -kehitysympäristön elinvoimaisuutta ja tunnettuutta. 

 

Päätös

Kaupunkiympäristön palvelualue ohjelma osallistuu SmartRail#3 -hankkeen kustannuksiin yhteensä 30 000 eurolla vuosien 2023-2026 aikana.

Maksu suoritetaan kustannuspaikalta Liikennejärjestelmän suunnittelu 111391.

Osallistumisesta tehdään erillinen ostotilaus, jossa on mainittu maksuerät ja laskutustiedot.

Projektin vastuuhenkilönä projektipäällikkö Mika Kulmala.

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell