§ 78 Automaattisen veden laadun ja virtaaman mittauksen hankintasopimuksen jatkaminen optiokaudella

Lataa  Kuuntele 

TRE:3459/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

10.8.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Salla Leppänen, puh. +358 44 423 5406, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. +358 40 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy kilpailutti 2.9.2020 päivätyllä tarjouspyynnöllä automaattisen veden laadun ja virtaaman mittauksen hankinnan Tampereen kaupungin viheralueet ja hulevedet -yksikön toimeksiannosta. Automaattisten mittausten tavoitteena on kaupungin hulevesijärjestelmän toimivuuden tarkkailu ja mittaukset toteutetaan kaupunkipuroissa ja hulevesiviemäreissä. Kaupunkiympäristön palvelualueen johtajan päätöksen 27.10.2020 (§ 121, TRE:3941/2020) mukaan automaattisen veden laadun ja virtaaman mittauksen toimittajaksi valittiin Luode Consulting Oy. Kaupungin ja Luode Consultingin välinen hankintasopimus allekirjoitettiin 22.11.2020.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on noin 600 000 euroa. Sopimuskausi on 1.1.2021-31.12.2023. Sopimus sisältää mahdollisuuden kahteen yhden vuoden optiokauteen. Päätös optiokauden käyttöönotosta tehdään viimeistään neljä kuukautta ennen kyseisen optiokauden käyttöönottoa eli 1.9.2023. Optioiden käyttäminen on yksinomaan tilaajan harkintavallassa. Kyseessä on hankintalain 41 §:n 2 mom. mukainen suorahankinta lisätilauksena (nk. optio). Lainkohdan mukaan on mahdollista tehdä suorahankinta, kun kyseessä on alkuperäisen toimittajan kanssa tehtävä palveluhankinta, joka vastaa aikaisemmin tehtyä palveluhankintaa. Edellytyksenä on, että alkuperäistä hankintaa koskevassa hankintailmoituksessa on mainittu mahdollisesta myöhemmästä suorahankinnasta ja, että lisäpalvelun ennakoitu arvo on otettu huomioon laskettaessa alkuperäisen sopimuksen kokonaisarvoa. Lisäedellytyksenä on, että suorahankinta tehdään enintään kolmen vuoden kuluessa alkuperäisen sopimuksen tekemisestä. Automaattisen veden laadun ja virtaaman mittauksen hankintaa koskevassa tarjouspyynnössä lmoitettiin, että hankinta sisältää mahdollisuuden kahteen yhden vuoden optiokauteen varsinaisen sopimuskauden päätyttyä. Optiokausi otettiin huomioon hankinnan ennakoidun arvon laskennassa. Alkuperäisen sopimuksen tekemisestä on alle kolme vuotta.

Esitetään, että ensimmäinen optiokausi otetaan käyttöön ja nykyistä automaattisen veden laadun ja virtaaman mittauksen hankintaa koskevaa sopimusta jatketaan entisin ehdoin ja hinnoin Luode Consulting Oy:n kanssa.

Tampereen voimassa olevan hallintosäännön mukaan (§ 37) palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta ​​​​​​irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan vuosisuunnitelman rajoissa

Päätös

Sopimusta automaattisen veden laadun ja virtaaman mittauksen hankinnasta jatketaan alkuperäisen kilpailutuksen mahdollistamalla yhden vuoden optiokaudella 1.1.- 31.12.2024 Luode Consulting Oy:n kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 600 000 euroa.

Optiokaudella hinnoittelu on enintään alkuperäisen hankintasopimuksen mukainen.

Sopijapuolilla on optiokaudella yhtäläiset vastuut ja velvoitteet kuin varsinaisella sopimuskaudella.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen