§ 117 Apulaispormestari Helimon osallistuminen Tampereen ja Miskolcin ystävyyskaupunkisuhteen 60-vuotisjuhliin Unkarissa

Lataa  Kuuntele 

TRE:3946/04.04.02/2023

Päätöspäivämäärä

17.8.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden asiantuntija Pekka Pernu, puh. 041 730 2598, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ puh. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen unkarilainen ystävyyskaupunki Miskolc on esittänyt Tampereen kaupungille kutsun saapua juhlistamaan kaupunkien 60-​vuotista ystävyyskaupunkiyhteistyötä Unkariin syyskuussa 2023. Tampere solmi ystävyyskaupunkisuhteet Miskolcin kanssa vuonna 1963. Miskolcin pormestari vieraili delegaationsa kanssa Tampereella kesäkuussa 2023 juhlavuoden kunniaksi. 

Miskolcin pormestari Pal Veres esitti kutsun pormestari Kalervo Kummolalle osallistua juhlatapahtumiin Miskolcissa,​ mutta Kummolan ollessa estynyt apulaispormestari Matti Helimo on ilmoittanut olevansa käytettävissä kyseiseen edustustehtävään. Apulaispormestari Helimon tulisi osallistua järjestettäviin tapahtumiin ja juhlallisuuksiin Miskolcissa 6.-​9.9.2023.

Osallistuminen tukee Tampereen ja Miskolcin kaupunkien välistä yhteistyötä erityisesti koulutuksen ja kulttuurin osalta,​ sekä edesauttaa yhteisten ratkaisujen löytämistä paikallisiin ja globaaleihin haasteisiin. Ystävyyskaupunkien 60-​vuotisjuhliin Miskolcissa osallistuvat apulaispormestari Helimon lisäksi sivistyspalveluiden johtaja Lauri Savisaari ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Pekka Pernu. Miskolc maksaa ystävyyskaupunkikäytänteiden mukaisesti tamperelaisten osallistujien majoitukset.

Matkapäivät ovat 6.9-​9.9. (4 pv). Tampereen kaupungin matkustussäännön mukaisesti luottamushenkilöiden osalta matkoista tehdään aina kuntalain mukainen päätös eli pormestarin päätös. Matkustussäännön mukaan muilla kuin kaupungin varoilla rahoitettavan matkan tai koulutuksen vastaanottaminen on mahdollista,​ jos matka tai koulutus ei vaaranna puolueettomuutta,​ riippumattomuutta tai tasapuolisuutta tehtävien hoidossa. Apulaispormestari Matti Helimolla ei ole sellaisia eturistiriitoja,​ jotka estäisivät hänen osallistumisensa matkalle. 
 

Hallintosäännön 34 § 8)-​kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

 

Päätös

Apulaispormestari Matti Helimo oikeutetaan osallistumaan Tampereen ja Miskolcin ystävyyskaupunkisuhteiden 60-vuotisjuhlallisuuksiin Miskolcissa Unkarissa 6.9.-9.9.2023 matkustuspäivineen. Tapahtuman järjestäjä maksaa majoituskulut. Muut mahdolliset matkasta aiheutuvat KVTES:in mukaiset matkakustannusten korvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113140.

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola