§ 121 Vieraanvaraisuuden osoittaminen Music x Media tapahtumalle 4.-6.10.2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:3862/00.04.02/2023

Päätöspäivämäärä

22.8.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintapäällikkö Erika Eischer, puhelin 040 545 0011, sähköposti etunimi.sukunimi(at)tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puhelin 050 484 0040, sähköposti etunimi.sukunimi(at)tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereella 4.–7.10.2023 järjestettävä Music x Media on Suomen johtava musiikkialan ammattilaisille räätälöity tapahtuma, joka koostuu seminaareista, showcase-keikoista ja Industry Awards -gaalasta. Vuosittain järjestettävä tapahtuma on luovien alojen kasvua ja kansainvälistymistä edistävä ammattilaistapahtuma, joka tarjoaa kattavasti sisältöjä musiikkialan osaajille. Ohjelmistossa huomioidaan myös elokuva- ja tv-alan, peliteollisuuden, mainonnan sekä muiden audiovisuaalisten alojen ajankohtaiset kehityskulut.  Tapahtumaan osallistuu koko Suomen musiikkialan lisäksi tärkeimmät toimijat myös Pohjois-​Euroopasta ja muualta maailmalta. 

Music x Media on anonut Tampereen kaupungilta vieraanvaraisuutta avajaistilaisuuteen 4.10.2023 ensimmäisen seminaaripäivän päätteeksi. Tapahtuman päättää 6.10.2023 Industry Awards -​gaala,​ jossa palkitaan ansioituneita musiikkialan ammattilaisilta sekä julkistetaan uudet Tähtikadun haltijat. 

Kaupungin vieraanvaraisuus voidaan myöntää Tampereen kaupungin imagon tai kansainvälisen näkyvyyden kannalta merkittävälle tapahtumalle harkinnan mukaisesti.  Music x Media -tapahtuma on kaupungin kumppanuusavustusten piirissä ja tapahtuma on arvioitu kaupungin imagoa ja strategisia tavoitteita tukevaksi tapahtumaksi. Tampereen kaupunki myöntää tapahtumalle vieraanvaraisuuden ja osallistuu avajaistilaisuuden kustannuksiin tarjoilujen osalta. 

Tapahtuman yhteydessä julkistettavien Tähtikadun tähtien valinta ja asennus toteutetaan vuosittain Tampereen kaupungin ja Music x Media -tapahtuman järjestäjien yhteistyönä. Tähtikadun uusien tähtien haltijat (10-15 henkilöä) huomioidaan Industry Awards -​gaalassa. Kaupunki osallistuu uusien tähtien osallistumismaksujen kattamiseen Industry Awards -gaalassa sekä lahjoittaa gaalassa jaettavan Tampere Music Award -palkinnon.

Avajaistilaisuus järjestetään Tavara-asemalla ja palkintogaala järjestetään Tampere-​talossa.

Music x Media -​tapahtuman avajaisten tarjoilujustannuksiin on varauduttu suhdetoiminnan ja markkinoinnin vuosisuunnitelmassa ja kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113227 / vieraanvaraisuudet. Kustannukset ovat enintään 15 000 euroa (alv 0%)

Hallintosäännön 34 § 7 ja 10 mukaisesti pormestari päättää kaupungin edustustilaisuuksien ja juhlaliputuksen järjestämisestä, vieraanvaraisuuden periaatteista sekä kaupungin edustustilojen käytöstä. 

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Music x Media -​tapahtuman avajaistilaisuuden tarjoilujen kustannuksiin ja Tähtikadun uusien tähtien haltijoiden osallistumiskuluihin Industry Awards -​gaalaan enintään 15.000 eurolla (alv 0 %).

Lisäksi Tampereen kaupunki lahjoittaa gaalassa jaettavan Tampere Music Award -palkinnon, taiteilija Markku Salon suunnitteleman Tammerkosken kuohu -pienoispatsaan.

Kustannukset maksetaan strategia- ja kehittämisyksikön suhdetoiminnan ja markkinoinnin kustannuspaikalta 113227 / vieraanvaraisuudet. 

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola