§ 635 Lupa mehiläispesien sijoittamiseen kaupungin omistamalle alueelle 837-580-3-41 Ruskossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:3553/10.00.04/2023

Päätöspäivämäärä

27.6.2023

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Toimistosihteeri Erja Parkkali, puh. 050 517 7052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtajan 1. varahenkilö, maankäyttöpäällikkö Heli Toukoniemi, puh. 040 806 4007, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Yksityishenkilö ********* on hakenut lupaa sijoittaa 2-3 mehiläispesää Ruskonpuistoon. Kaupungin viheralueet ja hulevedet -yksikön erikoissuunnittelijalta saadun lausunnon mukaan pesien sijoittamiselle ko. alueelle ei ole estettä. Hakija on kuullut myös alueen naapurina sijaitsevan kaupungin viljelypalsta-alueen ylläpitäjää, Tampereen 4H-yhdistys ry:tä asiasta. Pesät voidaan sijoittaa alueelle toistaiseksi, erikseen sovittavin irtisanomisehdoin. 

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on maa- ja vesialueiden vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi ja pidemmäksikin ajaksi, jos vuokranmääräytymisperusteena käytetty pääoma-arvo on alle 200 000 euroa tai jos asunto- ja kiinteistölautakunta tai palvelualueen johtaja on vahvistanut vuokrauksessa ja muussa luovutuksessa noudatettavat perusteet.

Päätös

Yksityishenkilö ********* oikeutetaan sijoittamaan enintään kolme mehiläispesää hakemuksen ja karttaliitteen mukaisesti Ruskonpuistoon 837-580-3-41 Ruskon kaupunginosassa, seuraavin ehdoin:

  1. Lupa on voimassa toistaiseksi 1.6.2023 alkaen. Pesien yhteydessä tulee olla näkyvillä tarhaajan yhteystiedot.
  2. Luvan saaja / tarhaaja huolehtii siitä, että mehiläisten pidosta tehdään Ruokaviraston ohjeiden mukaiset ilmoitukset ja että toiminnassa muutenkin noudatetaan ko. toimintaan liittyviä lakeja ja asetuksia.
  3. Luvan saaja / tarhaaja vastaa omalta osaltaan siitä, että tarhausalue ja sen lähiympäristö pidetään jatkuvasti siistikuntoisena. Kertyneet jätteet yms. tulee kuljettaa pois alueelta.
  4. Alueella ei ole lupa varastoida pesien hoitoon liittyviä tarvikkeita tms. Aluetta ei ole lupa käyttää muuhun kuin tämän luvan mukaiseen tarkoitukseen.
  5. Luvan saajan on kirjallisella ilmoituksella mahdollista irtisanoa lupa päättymään milloin tahansa. Perustellusta syystä tai muun ennalta arvaamattoman asian perusteella kaupungilla on oikeus irtisanoa lupa päättymään erikseen sovittavan irtisanomisajan puitteissa. Lupa-ajan päättyessä tulee pesät kuljettaa pois alueelta ja alue ennallistaa alkuperäiseen kuntoonsa viivytyksettä.
  6. Luvan saajan tulee ilmoittaa kaupungille yhteystiedoissaan mahdollisesti tapahtuvista muutoksista.
  7. Luvan saaja on vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka aiheutuvat näiden ehtojen tai muiden viranomaislupien ja –määräysten laiminlyömisestä.
  8. Luvan saaja on velvollinen korvaamaan kaupungin omaisuudelle tai muulle taholle toiminnan järjestämisestä mahdollisesti aiheutuvat vahingot.

Allekirjoitus

Maankäyttöpäällikkö Heli Toukoniemi, kiinteistöjohtajan 1. varahenkilö