§ 64 Tampereen kaupungin ja Setlementti Tampere ry:n välisen aiesopimuksen hyväksyminen - Rompo, Romanien yhdenvertaisuus- ja osallisuus -hanke

Lataa  Kuuntele 

TRE:4069/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

23.8.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Mikko Ala-Kapee, p. 040 515 6166, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Pirjo-Liisa Länkinen, p. 040 801 6082, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Romanien yhdenvertaisuus- ja osallisuushanke Rompo on osa kolmivuotista ESR+ -ryhmähanketta, jossa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päähakija. Hankkeen suunniteltu toteutusajankohta on 2024 - 2026.

Tampereen osahankkeen päähakija on Setlementti Tampere ry. Tampereen kaupungin ohella kumppaneina Tamroma ry ja Pirkanmaan hyvinvointialue (Pirha).

Hankkeen kohteena on romaniväestön osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Tampereella. Kolmivuotisen hanketoteutuksen aikana syntyy palveluekosysteemi, jossa on kynnyksettömiä palveluja ja jossa romanit kohdataan yhdenvertaisesti ja joihin romanit uskaltautuvat vähemmistöstressistä huolimatta.

Hanke on keskeinen osa romanipoliittisen ohjelman paikallista toimeenpanoa kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti.

Sopimuksen vastuuhenkilö: kehittämispäällikkö Hanna Karojärvi.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin hallintosääntö § 37 kohta 6: Palvelualueen johtaja päättää muiden kuin lautakunnan toimivaltaan kuuluvien sopimusten hyväksymisestä.

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin ja Setlementti Tampere ry:n välinen Rompo, Romanien yhdenvertaisuus- ja osallisuus -hankkeen ehdollinen aiesopimus.

Sopimuksen vastuuhenkilö on kehittämispäällikkö Hanna Karojärvi. 

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari