Vammaisneuvosto, kokous 15.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 53 Hyvinvointialueen vammaisneuvostolle viestittävät asiat 

TRE:8565/00.01.03/2022

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Mikko Ala- Kapee, puh. 040 515 6166, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Mikko Ala- Kapee, puh. 040 515 6166, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin vammaisneuvosto keskustelee säännöllisesti kokouksissaan hyvinvointialueen vammaisneuvoston käsittelyyn välitettävistä asioista.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Ala-Kapee Mikko, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Kirjataan ja edelleen lähetetään tiedoksi hyvinvointialueen vammaisneuvostolle Tampereella tehdyt havainnot ja syötteet käsiteltäviksi asioiksi.

Päätös

Esiin tuodut asiat kirjattiin tiedoksi.

Kokouskäsittely

Kokouksessa esiin tuodut asiat:

1) Pirha oli aiemmin välittänyt kyselyn: kuinka monessa kunnassa vammaisneuvoston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus muissa kunnan toimielimissä ja missä toimielimissä.

Tampereen kaupunginhallitus päättää läsnäolo- ja puheoikeuden myöntämisestä vaikuttamistoimielinten edustajille lautakuntien ja johtokuntien kokouksissa.

Kaupunginhallitus ei ole päättänyt vammaisneuvoston edustajista lautakuntiin tai johtokuntiin. Vastaava päätös on tehty nuorisovaltuuston osalta perustuen siihen, että nuorisovaltuuston jäsenet eivät ole äänioikeutettuja eivätkä näin ollen myöskään voi päästä muutoin lautakuntiin tai johtokuntiin.

2) Pirkanmaan hyvinvointialueen vammaisneuvoston kokousten pöytäkirjat lähetetään jatkossa tiedoksi kuntien vammaisneuvostojen sihteereille sähköpostitse.