§ 12 Linja-autojen palonsammutuslaitteistojen huoltojen ja korjausten hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3377/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

13.6.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

Hankinta-asiantuntija Eetu Uusinoka, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, puh. 040 017 2328, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupunkiliikenne liikelaitoksen toimeksiannosta tarjouksia linja-autojen palonsammutuslaitteistojen huoltojen ja korjausten hankinnasta kolmen vuoden sopimuskaudeksi. 

Hankintamenettelynä on avoin menettely. Hankinnan arvo alittaa erityisalojen hankintalain 13§:n mukaisen kynnysarvon, joten hankinta on kilpailutettu pienhankintana, johon ei sovelleta erityisalojen hankintalakia. 

Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus ja tarjouspyyntö julkaistavaksi HILMA-palvelussa 19.5.2023. Hankintayksikkö korjasi 23.5.2023 tarjouspyyntöä 23.5.2023. Korjauksessa tarkennettiin tarjouspyyntöä tarjouksen hinnoittelun osalta ja samalla hankinnan määräaikaa jatkettiin 12.6.2023 klo 12 asti. 

Tarjouksen jätti määräaikaan 12.6.2023 klo 12 mennessä Bussipro Oy (2296513-7).  

Bussipro Oy täytti tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset ja sen tarjous oli tarjouspyynnön mukainen.

Päätöksenteon perusteena on halvin hinta.

Tarjoaja täytti pyydetyt hinnat tarjouspyynnön liitteenä olevaan hintaliitteeseen. Hintaliite kertoi annetut yksikköhinnat niille annetulla painotuksella ja laski sen jälkeen painotetut yksikköhinnat yhteen, jolloin saadaan tarjouksen vertailuhinta. Halvimman vertailuhinnan tarjonnut tarjoaja valitaan sopimuskumppaniksi.

Ainoan ja siten edellä mainitun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen teki Bussipro Oy, jonka vertailuhinta on 28 862 euroa. Tarjotut hinnat ovat hyväksyttäviä.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa.

Päätös

Sopimus linja-autojen palonsammutuslaitteistojen huoltojen ja korjausten hankinnasta kolmen vuoden sopimuskaudeksi tehdään BussiPro Oy:n kanssa. 

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 90 000 euroa sopimuskauden aikana. 

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen