§ 128 Kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtajan osallistuminen Hyväksytty Hallituksen Jäsen-koulutukseen

Lataa  Kuuntele 

TRE:4113/01.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

29.8.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Konsernijaoston tehtäviin kuuluu muun muassa konsernin tytäryhtiöiden omistajastrategioista päättäminen sekä yhtiöiden hallitusjäsenten nimeäminen. Puheenjohtajan HHJ- koulutus ja tutkinto on perusteltua konsernijaoston tehtävien hoidon kannalta.

HHJ-kurssi käsittelee aiheita, kuten hallituksen kokoonpano, rooli, vastuut, riskienhallinta sekä hallituksen työskentelytavat (raportointi, strategiatyö, palkitsemisjärjestelmät). Hallitustyöskentelyä avataan kurssilla erilaisten yritysten näkökulmasta, käytännönläheisesti ja monipuolisten yritysesimerkkien avulla. Kurssi käsittelee myös hyvän hallitustyön edellytyksiä ja kehittämistä. Kurssin järjestää Tampereen Kauppakamari ja se pidetään lähikoulutuksena Tampereella. 

Koulutuksen kustannusarvio on 1950 euroa.

Luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset ja koulutuksen kustannukset voidaan maksaa kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset, sisäinen tilaus 20012, Luottamushenkilökoulutus (koulutukset ja seminaarit).

Hallintosäännön 34 §:n perusteella pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtaja Anne Liimola oikeutetaan osallistumaan Hyväksytty Hallituksen Jäsen-koulutukseen.

Luottamushenkilöiden ansionmenetyskorvaukset ja kouluksen kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset, sisäinen tilaus 20012, Luottamushenkilökoulutus (koulutukset ja seminaarit).

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola