§ 82 Tapahtumalippusovelluksen laskutus- ja clearingtoiminnallisuuksien muutosten tilaaminen Waltti Solutions Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3793/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

10.8.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Elli Kotakorpi,​ puh. 041 730 1192,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 5811 477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tapahtumalippu on otettu Tampereen seudun joukkoliikenteessä käyttöön joulukuussa 2021. Nyssen tapahtumalippu yhdistää joukkoliikennelipun ja tapahtuman pääsylipun. Pääsylippu on tällöin Nysse-lippu, jolla voi matkustaa busseissa ja ratikoissa ennen ja jälkeen tapahtuman, erillistä lippua ei tarvita. Tässä projektissa kehitetään ja otetaan käyttöön tapahtumien peruuntumiseen ja siirtymiseen liittyvät toiminnallisuudet. Tähän asti nämä tilanteet ovat aiheuttaneet manuaalista työtä.

Tampereen kaupungin ja Waltti Solutions Oy:n (aiemmalta nimeltään TVV Lippu-​ ja maksujärjestelmä Oy) välillä on 21.10.2020 allekirjoitettu palvelusopimus joukkoliikenteen lippu-​,​ maksu-​ ja informaatiojärjestelmä-palveluiden toimittamisesta.

Waltti Solutions Oy on julkisyhteisöjen omistama IT-​palvelu-​,​ hankinta-​ ja kehitysyhtiö,​ jonka tarkoitus on omakustannusperiaatteella toimien joko itse tai yhteistyökumppaneiden avulla hankkia,​ ylläpitää,​ kehittää ja hallinnoida yhteisiä henkilöliikenteen lippu-​ ja maksu-​ sekä informaatiojärjestelmiä,​ ja myös muita henkilöliikenteen ja liikkumispalveluiden järjestämiseksi tarvittavia sovelluspalveluita osakkailleen. Tampereen kaupunki on Waltti Solutions Oy:n osakas. Yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä.

Waltti Solutions Oy (Y-​tunnus 2560184-​9) on 8.8.2023 antanut tarjouksen tapahtumalippusovelluksen laskutus- ja clearingtoiminnallisuuksien muutoksista.

Tarjous sisältää seuraavat toteutukset:

  • muutokset tapahtumalipputoteutukseen, jotta laskutus ja talouskäsittelyt toimivat oikein kaikissa eri tapahtumiin liittyvissä muutostilanteissa (yksittäisen lipun peruutus, tilaisuus siirtyy, tilaisuus peruuntuu, Nysse-lippuihin tai laskutustietoihin tulee muutoksia)
  • parannukset lähetettäviin tapahtumatietoihin, jotta varmistetaan siirrettävien tapahtumatietojen eheys
  • tarvittavat muutokset clearing-järjestelmään, jotta perutut liput käsitellään laskutuksessa oikein
  • automaattinen vertailutoiminto virhetilanteiden varalle sekä duplikaattitarkastus.


Tarjouksen liitteet ovat salassa pidettäviä, peruste: JulkL (621/1999) 24.1 § 20-kohta.

Toteutuksen arvonlisäveroton kertahinta on 55 606 euroa. Tapahtumalippusovelluksen ylläpidon arvonlisäveroton hinta nousee
290 euroa kuukautta kohden. 

Tilauksen arvonlisäveroton arvo sitoumuksetta on 69 526 euroa.

Waltti Solutions toimittaa palvelun Tampereen kaupungille sidosyksikköaseman perusteella. Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan,​ jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Palvelusopimuksen mukaan uusien palveluiden käyttöönotosta ja lisäämisestä sopimuksen alle sekä muiden kuin sopimuksessa tarkoitettujen jatkuvien palveluiden tuottamisen osalta noudatetaan tarjous-​tilaus -​menettelyä.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön (konsernijohtaja 16.5.2023 § 89) liitteen 1 mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan tapahtumalippusovelluksen laskutus- ja clearing-toiminnallisuuksien muutostyö Waltti Solutions Oy:ltä (Y-​tunnus 2560184-​9).

Tilauksen arvonlisäveroton arvo sitoumuksetta on 69 526 euroa.

Toteutuksen arvonlisäveroton kertakustannus 55 606 euroa kohdistetaan Nyssen asioinnin kehittäminen -​projektin projektirakenneosalle I1130_​ICT_​22_​23_2 ja arvonlisäveroton ylläpitokustannus 290 euroa kuukaudessa kohdistetaan Liikenteen ICT-palvelun jatkuvien palveluiden projektirakenneosalle J1130_25.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä