§ 18 Linja-autokierron hankinta alihankintana

Lataa  Kuuntele 

TRE:3919/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

11.8.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

Apulaisliikennepäällikkö Tommi Arvonen, p. 040 480 7154, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, p. 0400 172 328, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tämän hankinnan kohteena on NYSSE:n linjan 86 operointi alihankintana Koiviston Auto Tampere Oy:ltä.   Hankinta on toistaiseksi tehtävä palveluhankinta ja sen kesto on enimmillään 31.12.2023 saakka. Hankintaa voidaan keskeyttää kahden viikon irtisanomisajalla ja sitä voidaan päättymisajan jälkeen jatkaa vain erillisellä päätöksellä.  TKL osoittaa tähän yhden auton mukaiseen, arkipäivinä (pois lukien koulujen loma-ajat) ajettavaan, hankintaan oman linja-autonsa. Liikennettä ajetaan palvelun tarjoajan henkilöstöllä ja tämän liikenneluvalla. Palvelun tarjoaja tankkaa auton ja on oikeutettu ajoa koskevan palvelun lisäksi laskuttamaan polttoaineen ja pientarvikkeet.

Tampereen joukkoliikenteen aikatauluihin tehdyn palvelutasoa parantavan aikataulutaulumuutoksen myötä linjojen operointiin sitoutuu elokuusta 2023 alkaen aiempaa enemmän henkilöstöä. Lomakauden ollessa kesken TKL:n henkilöstöresurssit eivät riitä aiemmin tehtyjen lomien määräämisen jälkeen lisääntyneeseen henkilöstötarpeeseen. Yhden auton operoimien linjojen matkustajien kulun turvaamiseksi on tämän takia jouduttu turvautumaan tilapäiseen alihankintaan muilta liikennöitsijöiltä.

Välittömästi käynnistettävään operointiin on tiedusteltu valmiutta ja halukkuutta useilta alueen liikennöitsijöiltä. Tehdyn selvityksen, ja siihen liittyvän tarjouspyynnön, perusteella on linjan 86 operoinnista voitu sopia vain Koiviston Auto Tampere Oy:n kanssa. 

Tämän hankinnan verottoman kokonaishinnan arvioidaan olevan vähintään 6.000 ja enintään 37.000 tuhatta euroa.

Päätös

Päätän, että TKL hankkii linjan 86 operoinnin tilapäisesti Koiviston Auto Tampere Oy:ltä edellä olevan mukaisesti.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen