§ 12 Vastaus Ympäristöministeriön tietopyyntöön

Lataa  Kuuntele 

TRE:2171/02.04.01/2022

Päätöspäivämäärä

12.9.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelujohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Yleiskaavapäällikkö Pia Hastio, etunimi.sukunimi@tampere.fi puh.: +358408016917

Lisätietoja päätöksestä

Hallintoassistentti Vertti Sahala, etunimi.sukunimi@tampere.fi puh.: +358407378042

Päätöksen perustelut

Ympäristöministeriö on myöntänyt 20.12.2022 Tampereen kaupungille avustusta kohteeseen Selvitys maanalaisista energiaratkaisuista ja niiden potentiaalisista sijainneista Tampereella.

Osana avustusten seurantaa, Ympäristöministeriö on pyytänyt Tampereen kaupunkia kuvaamaan, miten avustuhanke on edennyt ja toimittamaan kuvauksen Ympäristöministeriölle.

Kuvaus hankkeen etenemisestä on annettu kohdassa "Lausunto". Kuvauksen on laatinut hankkeen projektipäällikkö Pia Hastio.

Päätös

Annetaan oheinen selvitys Ympäristöministeriölle.

Lausunnot

Tampereen kaupungille myönnetty avustus selvityksen laatimiseksi maanalaisista energiaratkaisuista ja niiden potentiaalisista sijainneista, on käynnistynyt ja osin edennyt  viimeistelyvaiheeseen. Hankekokonaisuuden valmisteluun on valittu konsultiksi tarjousmenettelyn avulla FCG Finland Oy. Tehtävä on jaettu kahteen osakokonaisuuteen: 1) Tampereen kantakaupungin maanalaisten energiaratkaisujen selvitys 2) Ohje maalämpökaivojen sijoittamisesta Tampereen kantakaupungin yleisille alueille. Ohje maalämpökaivojen sijoittamiseksi on viimeisteltävänä ja julkaistaan kuluvan syksyn aikana osana rakennusvalvonnan muita ohjeita. Ohjeen laatimiseksi on pidetty kaksi kaupungin organisaatiota laajasti osallistanutta työpajaa. Toisen osakokonaisuuden valmistelua jatketaan kuluvan syksyn aikana.

Allekirjoitus

Suunnittelujohtaja Jukka Lindfors