§ 20 Linja-autokierron hankinta alihankintana

Lataa  Kuuntele 

TRE:3919/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

14.8.2023

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos

Valmistelijan yhteystiedot

Apulaisliikennepäällikkö Tommi Arvonen, p. 040 480 7154, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen, p. 0400 172 328, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tämän hankinnan kohteena on NYSSE:n linjan 37 operointi alihankintana Oy Pohjolan Liikenne Ab:lta. Hankinta on palveluhankinta ajalle 14.8.-29.9.2023.  Hankintaa voidaan päättymisajan jälkeen jatkaa vain erillisellä päätöksellä.  TKL osoittaa tähän yhden auton mukaiseen, ja vain arkipäivinä ajettavaan, hankintaan oman linja-autonsa. Liikennettä ajetaan palvelun tarjoajan henkilöstöllä ja tämän liikenneluvalla. TKL huolehtii erillisen sopimuksen mukaan auton tankkauksesta ja viikkohuollosta. Tuottaja vastaa auton vuorokausihuollosta. 

Tampereen joukkoliikenteen aikatauluihin tehdyn palvelutasoa parantavan aikataulutaulumuutoksen myötä linjojen operointiin sitoutuu elokuusta 2023 alkaen aiempaa enemmän henkilöstöä. Lomakauden ollessa kesken TKL:n henkilöstöresurssit eivät riitä aiemmin tehtyjen lomien määräämisen jälkeen lisääntyneeseen henkilöstötarpeeseen. Yhden auton operoimien linjojen matkustajien kulun turvaamiseksi on tämän takia jouduttu turvautumaan tilapäiseen alihankintaan muilta liikennöitsijöiltä.

Välittömästi käynnistettävään operointiin on tiedusteltu valmiutta ja halukkuutta useilta alueen liikennöitsijöiltä. Tehdyn selvityksen, ja siihen liittyvän tarjouspyynnön, perusteella on linjan 37 operoinnista voitu sopia vain Oy Pohjolan Liikenne Ab:n kanssa. 

Tämän hankinnan verottoman kokonaishinnan arvioidaan olevan 15.750 euroa.

Päätös

Päätän, että TKL hankkii linjan 37 operoinnin tilapäisesti Oy Pohjolan Liikenne Ab:lta edellä olevan mukaisesti.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen