§ 133 Pormestarin osallistuminen kaupunginhallituksen opintomatkalle Amsterdamiin 20.-22.9.2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:4360/01.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

13.9.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja erityisavustaja Neea Loimuvirta, puh. 040 543 5412, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, p. 050 4840040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunginhallituksen varsinaiset jäsenet ja varsinaisen jäsenen ollessa estyneenä hänen henkilökohtainen varajäsenensä, valtuuston puheenjohtajisto sekä apulaispormestarit tekevät opintomatkan Amsterdamiin 20.9.-22.9.2023. Lisäksi opintomatkalle osallistuu kaupungin ylin virkamiesjohto. 

Esitetään, että pormestari oikeutetaan osallistumaan suunnitellulle opintomatkalle 20.-22.9.2023 Amsterdamiin.

Opintomatkan tavoitteena on saada näkökulmia ja oppia kiertotaloudesta, päästöjen vähentämisestä sekä älykaupunkikehityksestä. Ohjelma sisältää muun muassa alustuksia ja asiantuntijanäkökulmia käsiteltäviin teemoihin, sekä vierailun De Ceuvelin kiertotalouden ja puhtaan teknologian kehitysalueelle. 

Kustannusarvio on kokonaisuudessaan kaikkien osalta yhteensä noin 50 000 euroa sisältäen lennot, majoitukset, kuljetukset, päivärahat sekä ansionmenetyskorvaukset. 

Luottamushenkilöiden koulutuksen ja opintomatkojen periaatteiden mukaan ulkomaille suuntautuvia koulutus- ja opintomatkoja voi tehdä kaupunginhallitus tai sen jaosto sekä lautakunnat ja johtokunnat perustellusta syystä. Järjestettävillä opinto- ja koulutusmatkoilla on oltava kiinteä yhteys asianomaisen toimielimen toimialueeseen.  

Luottamushenkilöiden matkoihin sovelletaan lisäksi kaupungin matkustussääntöä. Matkustussäännön mukaan työajan käytön matkaan tulee olla tarkoituksenmukaista ja perusteltua työtehtävän hoitamisen tai kaupungin edun kannalta. Matkan hyväksyjälle on esitettävä matkan ohjelma, osanottajaluettelo ja kustannusarvio. Viranhaltijoiden osalta matkasuunnitelmat hyväksyy heidän esihenkilönsä. Matkasuunnitelma on päätöksen liitteenä. 

Opintomatkan kustannukset sekä luottamushenkilöiden KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset. 

Hallintosäännön 34 § 8) -kohdan perusteella pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Pormestarin ollessa kyseessä, päätöksen tekee sijaisena apulaispormestari.

Päätös

Pormestari oikeutetaan osallistumaan kaupunginhallituksen opintomatkalle Amsterdamiin 20.-22.9.2023.

Opintomatkan kustannukset sekä luottamushenkilöiden KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113101, Toimielimet yhteiset. 

Allekirjoitus

Apulaispormestari Pekka Salmi