§ 135 Tampereen kaupungin edustajien nimeäminen kuuden suurimman kaupungin kuusikko-yhteistyön ohjausryhmään

Lataa  Kuuntele 

TRE:4076/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

15.9.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja kaupunkitietopäällikkö Johanna Ahlgrén-Holappa, puh. 044 431 4159, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on tehnyt päätöksen (TRE:3394/00.01.06/2023) ja solminut yhteistyösopimuksen, joka koskee Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen ja Oulun eli kuutoskaupunkien tuottamien palvelujen kustannus- ja palvelutasovertailujen toteuttamista, niiden perustana olevan tietokannan muodostamista ja ylläpitoa, työryhmien ja ohjausryhmän sihteerin palveluja, aineiston keruuta ja vertailujen raportointia sekä työnjakoa ja kustannuksia. 

Kustannus- ja palvelutasojen vertailutyötä ohjaa ohjausryhmä, jossa on kaikkien sopijapuolten nimeämät edustajat (2–3 jäsentä per kunta). Lisäksi ohjausryhmään kuuluvat työryhmien puheenjohtajat asiantuntijajäseninä ja vertailutyöstä vastuussa olevat sihteerit. Jotta ohjausryhmä on päätösvaltainen, jokaisesta kaupungeista on oltava kokouksessa edustaja.

Kuusikko -yhteistyön ohjausryhmän tehtävänä on suunnitella, ohjata ja seurata työn toteutumista; sopia tarvittaessa yhteistyösopimusta tarkemmasta työnjaosta; vahvistaa vuosittain kunkin työryhmän ehdottaman toimintasuunnitelman ja aikataulun; vahvistaa vertailutyön budjetin (yhteistyösopimuksen kohdassa kuusi esitettyjen reunaehtojen puitteissa) sekä päättää mahdollisista kehittämishankkeista, hankkeiden budjetoinnista ja resurssien allokaatiosta. 

Hallintosäännön 34 § 6)-kohdan mukaisesti pormestari päättää kaupungin edustajan nimeämisestä kaupungin edunvalvonta-asioissa tai muuten strategisesti merkittävissä asioissa. 

Päätös

Tampereen kaupungin edustajiksi kuuden suurimman kaupungin Kuusikko -yhteistyön ohjausryhmään nimetään johtaja Lauri Savisaari ja suunnittelujohtaja Leena Viitasaari sivistyspalvelujen palvelualueelta sekä kaupunkitietopäällikkö Johanna Ahlgrén-Holappa konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksiköstä.

 

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola