§ 137 Tampereen kaupungin edustajien nimeäminen kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmään ja sen sihteeristöön

Lataa  Kuuntele 

TRE:4089/00.01.05/2023

Päätöspäivämäärä

15.9.2023

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, puh. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän asettamista. Yhteistyöryhmän tehtävänä on kaupunkipolitiikan edistäminen, ministeriöiden kaupunkipoliittisten toimenpiteiden koordinoiminen sekä kaupunkien ja valtion välisen kumppanuuden ja yhteistyömuotojen kehittäminen. Lisäksi kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmä määrittelee hallituskauden kaupunkipolitiikan tavoitteet ja prioriteetit sekä luo yhteistä tilannekuvaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö kutsuu kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän jäseniksi ympäristöministeriöstä, liikenne- ja viestintäministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, sisäministeriöstä ja valtiovarainministeriöistä osastopäälikön tai muun johtoryhmän jäsenen, jonka tehtäviin kaupunkipolitiikka oleellisesti liittyy.

Neuvottelukuntaan kutsutaan lisäksi 23:sta kaupungista edustaja, seutukaupunkien edustaja ja Suomen Kuntaliiton edustaja.

Asiantuntijajäseniksi kutsutaan maakuntajohtajien puheenjohtaja sekä ELY-keskusten ylijohtajien puheenjohtaja.

Edellä mainittuja tahoja pyydetään esittämään myös varajäsen ja ottamaan ehdokkaiden nimeämisessä huomioon mahdollisuuksien mukaan sekä nais- että miesehdokkaita.

Neuvottelukunnan työtä tukee sihteeristö, johon pyydetään nimeämään edustajat edellä mainituista ministeriöistä ja Kuntaliitosta. Lisäksi pyydetään Helsinkiä, Espoota, Tamperetta, Vantaata, Oulua, Turkua, Jyväskylää, Kuopiota, Lahtea, Poria, Kouvolaa, Joensuuta, Lappeenrantaa, Hämeenlinnaa, Vaasaa ja Seinäjokea sekä seutukaupunkeja nimeämään edustajansa sihteeristöön. Sihteeristöön pyydetään esittämään mahdollisuuksien mukaan sekä nais- että miesehdokkaita.

Hallintosäännön 34 §:n 6)-kohdan mukaan pormestari päättää kaupungin edustajan nimeämisestä kaupungin edunvalvonta-asioissa tai muuten strategisesti merkittävissä asioissa.

Päätös

Tampereen kaupungin edustajaehdokkaiksi kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmään nimetään jäseneksi pormestari Kalervo Kummola ja varajäseneksi konsernijohtaja Juha Yli-Rajala.

Tampereen kaupungin edustajaehdokkaiksi kaupunkipolitiikan yhteistyöryhmän työtä tukevaan sihteeristöön nimetään jäseneksi yhteysjohtaja Maggie Keskinen ja varajäseneksi strategiajohtaja Reija Linnamaa.

Allekirjoitus

Pormestari Kalervo Kummola