Kaupunginhallituksen konsernijaosto, kokous 22.8.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 69 Kaupunginhallituksen konsernijaoston työsuunnitelman tarkistaminen loppuvuodelle 2023 

TRE:274/00.00.03/2023

Valmistelija

  • Vuojolainen Arto, Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja Arto Vuojolainen, puh. 050 345 1397, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vt. lakiasiainjohtaja Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävät ja päätösvalta on määritelty Tampereen kaupungin hallintosäännössä. Jaoston tehtävänä on mm. vastata konsernirakenteen strategisesta kehittämisestä ja ohjata sekä valvoa omistajana konserniyhteisöjä siten,​ että nämä toimivat kaupunkikonsernin kokonaisedun,​ valtuuston hyväksymien omistajaohjauksen periaatteiden ja valtuuston asettamien toiminnan ja talouden tavoitteiden mukaisesti. Keskeisiä käytännön tehtäviä ovat yhtiökohtaisista omistajastrategioista päättäminen,​ hallitusjäsenten nimeäminen sekä yhtiöiden ja kaupungin välistä vuorovaikutusta linjaavien ohjeiden valmistelu tai päättäminen.

Hallintosäännön mukaan kaupunginhallituksen konsernijaoston esittelijänä toimii konsernijohtaja.

Konsernijaosto päätti ohjeellisesta vuoden 2023 työsuunnitelmasta kokouksessaan 24.1.2023. Sen jälkeen konsernijaoston kokoonpano on muuttunut ja omistajaohjauksen näkemys syksyn aikana käsiteltävistä asioista täsmentynyt, joten työsuunnitelman tarkistaminen on siksi paikallaan.

Omistajaohjaus on laatinut liitteenä olevan suuntaa-​antavan työsuunnitelman loppuvuodelle 2023. Siinä esitettyjen kokousaiheiden lisäksi päätettäväksi tuodaan ajankohtaisia yksittäisiä konserniyhteisöjen asioita,​ jotka esimerkiksi edellyttävät konsernijaostolta konserniohjeen mukaista omistajan ennakkokantaa. Näitä kaikkia on mahdoton ennakkoon työsuunnitelmaan sisällyttää. Vuonna 2022 konsernijaosto päätti tytäryhtiöiden omistajastrategioista ja työsuunnitelmassa esitetään, että osakkuus- ja osaomistusyhtiöiden omistajastrategioita käsiteltäisiin kokouksessa 24.10.2023 ja ne hyväksyttäisiin seuraavassa kokouksessa. Vaihtoehtoisesti on mahdollista järjestää ylimääräinen kokous vain omistajastrategioita varten.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Kaupunginhallituksen konsernijaoston työsuunnitelman tarkistus loppuvuodelle 2023 hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Arto Vuojolainen, Saara Unnanlahti, Ville Taivassalo, Johanna Saarinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)