§ 148 Tutkintoviennin konsultointipalvelun pienhankinta Tampereen seudun ammattiopistoon

Lataa  Kuuntele 

TRE:4179/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

30.8.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Tellervo Tarko, puh. 040 182 9457, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ammatillisen koulutuksen lainsäädännössä 1.1.2022 voimaan tulleiden muutosten jälkeen Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu voi järjestää tutkintovientiä tilauskoulutuksena, mikäli se perustuu Tampereen kaupungin koulutuksen järjestämislupaan. Tilauskoulutusohjelman maksaa kokonaisuudessaan tilaajaorganisaatio. Siihen ei käytetä Tampereen kaupungin saamaa valtionosuusrahoitusta, eikä se vähennä opiskelijavuosilaskennan perusteella myönnettävää rahoitusta.

Tutkintoviennin tilauskoulutusten tavoitteena on lisätä Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredun tunnettuutta EU-alueen ulkopuolella laadukkaana ammatillisen koulutuksen järjestäjänä, tuoda mahdollisimman moni tilauskoulutusryhmä suorittamaan koulutusohjelma Tredun toiminta-alueelle ja näin tarjota uudenlainen rekrytointipotentiaali alueen työnantajille.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredulla ei ole omaa myyntiorganisaatiota EU-alueen ulkopuolella. Potentiaalisten tilaajien kartoittamiseksi tarvitaan luotettavien kumppaneiden palveluita eri kohdemaissa.

Kyseessä on julkisista hankinnoista säädetyn lain (1397/2016) 18 §:n mukainen Euroopan talousalueen ulkopuolisissa maissa toteutettava hankinta, johon hankintalakia ei sovelleta.

Hankinnan arvo alittaa myös julkisista hankinnoista säädetyn lain (1397/2016) 25 §:n liitteen E mukaisten palvelujen mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan.

MaxGlobal Group Limited (Company registration: CPR/2012/87902) on luotettava kumppani, joka on tehnyt pitkään yhteistyötä Education Tampere -ekosysteemin ja sen eri toimijoiden kanssa. MaxGlobal Limited on yhdessä Education Tampere -​ekosysteemin sidosryhmien ja kumppanien kanssa allekirjoittanut yhteisymmärryspöytäkirjan Kenian opetusministeriön kanssa koulutusyhteistyön laajentamiseksi.

Edellä mainitun perusteella esitetään, että tutkintoviennin konsultointipalvelusta tehdään sopimus MaxGlobal Group Limited:n kanssa. Sopimuksen myötä MaxGlobal Group Ltd kartoittaa mahdollisia potentiaalisia tilaajia sopimuksessa mainituissa kohdemaissa ja konsultoi Tampereen seudun ammattiopisto Tredua yhteistyön käynnistämiseksi.

Sopimus on voimassa neljä (4) vuotta alkaen siitä, kun sopimus on allekirjoitettu ja hankintaa koskeva päätös on saanut lainvoiman. Arvioidut kokonaiskustannukset ovat sitoumuksetta 350 000 euroa (alv 0%). Palvelun kustannukset katetaan tutkintoviennin tilauskoulutusohjelmista tilaajalta perittävillä maksuilla.

Sopimusyhteyshenkilönä toimii kehittämispäällikkö Tellervo Tarko.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat (liikesalaisuuksia lukuun ottamatta) tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 4.4.2023 § 58. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.4.2023 alkaen.)

Päätös

Sopimus Tredun tutkintoviennin konsultointipalvelusta neljän (4) vuoden sopimuskaudeksi tehdään esityksen mukaisesti MaxGlobal Group Ltd:n (Company registration: CPR/2012/87902) kanssa.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta arviolta 350 000 euroa.

Kustannukset kohdennetaan kulloisenkin tilauskoulutusohjelman kustannuspaikalle ja sisäiselle tilausnumerolle.

Päätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari