§ 152 Liikuntaesteisten pysäköintipaikkojen lisääminen sekä pysäköinnin kieltäminen matkailuvaunuilta ja -autoilta sekä leiriytymisen kieltäminen Kaupinojan pysäköintialueella

Lataa  Kuuntele 

TRE:4620/08.01.02/2023

Päätöspäivämäärä

25.9.2023

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupinojan pysäköintialue palvelee niin uimarannan kuin viereisen huvi- ja virkistysalan yrittäjän Hiking Travel Hit:in asiakkaita. Alueella ei ole yhtään liikuntaesteisen pysäköintipaikkaa, mikä aiheuttaa aika ajoin haasteita. Pysäköintialueella ei ole minkäänlaisia rajoituksia, ja siitä syystä ongelmiksi ovat tulleet etenkin kesäaikana alueella pitkään yöpyvät turistit vieden näin maksavien asiakkaiden pysäköintipaikkoja. Hiking Travel Hitin yrittäjä toivoo alueelle kahta liikuntaesteisen pysäköintipaikkaa sekä leiriytymiskieltoa.

Le-paikat lisätään nykyisen pysäköintialueen itäpuolelle rannan päätyyn. Leiriytymiskielto lisätään alueelle tullessa olevaan P-merkkiin tekstilliseksi lisäkilveksi. Lisäksi kielletään erikseen matkailuvaunujen ja -autojen pysäköinti alueella. Mikäli uimarannalle ollaan tulossa em. ajoneuvoilla, voi ne pysäköidä Kaupinojan yläpysäköintialueelle, missä ei pysäköintirajoituksia ole.

Kaupinojan pysäköintirajoitukset sekä liikuntaesteisten pysäköintipaikat lisätään suunnitelman 1/22314 mukaisesti.

Päätös

Kaupinojan pysäköintialueelle lisätään pysäköintirajoitukset ja liikuntaesteisten pysäköintipaikat suunnitelman 1/22314 mukaisesti.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell