§ 111 Päätoimisten tuntiopettajien siirtäminen lehtorin virkaan Tampereen seudun ammattiopistossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:4122/01.02.01/2023

Päätöspäivämäärä

31.8.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 040 037 6420, etunimi.sukunimi@tampere.fi, henkilöstöpäällikkö Anne Korhonen, puh. 040 806 4083, etunimi.m.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti, Elina Lehtoniemi, puh. 040 353 0385, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 24 §:ssä todetaan, että viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan ja tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa.

Tredun koulutuspäälliköt tekivät esitykset lehtorisiirroista. Määräaikaan mennessä tuli 23 esitystä siirroista lehtoraattiin ja esitykset hyväksyttiin Tredun johtoryhmässä 28.8.2023. Siirtoesitysten perusteluissa edellytettiin alan tulevaisuuden näkymien tarkastelua; kuten alan kehittymistä, pysyvää tarvetta kokoaikaiselle lehtorille sekä työelämätarpeita. Esityksissä tarkasteltiin sitä, vastaako opettajan substanssiosaaminen tulevaisuuden osaamistarpeita. Lisäksi esityksissä tuli kuvata opettajan aktiivista toimintaa kehittämisen ja strategisten tavoitteiden mukaisen toiminnan näkökulmasta; miten opettaja kehittää itseään, omaa työtään, sidosryhmäyhteistyötä ja tutkintoalaa. Lisäksi esityksissä kuvattiin opettajan saamaa palautetta ja toimintaa työnantajakuvan vahvistamisessa.

Virkoihin siirrettävät päätoimiset ammatillisten tai yhteisten tutkinnon osien tuntiopettajat sekä luokanopettajat täyttävät viran kelpoisuusehdot ja ovat toistaiseksi voimassaolevassa virkasuhteessa, joka on kestoltaan vähintään viisi vuotta. Lehtorin viran täyttämisen perusteena on vakiintunut tarve kokoaikaiselle (1500 tuntia/vuosi) opettajalle. Siiroista ei aiheudu lisäkustannuksia.

Hallintosäännön 51 §:n mukaan viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen kunnallisen viranhaltijalain 24 §:n nojalla päättää palvelualueella palvelualueen johtaja.

Päätös

Oheisessa liitteessä mainitut, toistaiseksi voimassa olevaan palvelussuhteeseen otetut päätoimiset tuntiopettajat siirretään kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 24 §:n nojalla Tampereen seudun ammattiopiston lehtorin virkaan 1.10.2023 alkaen.

 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen