§ 91 Kaupunkisuunnittelun toiminnanohjausjärjestelmän ohjelmistopalvelun hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3486/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

8.9.2023

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtava erikoissuunnittelija Ulla Lautaoja, puh. 040 171 5459, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 581 1477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Maankäytön prosessien kehittäminen ja toiminnanohjaus -​projektissa kehitetään maankäytön suunnittelun kokonaisprosessin hallinnan toimintatapoja teknologisia ratkaisuja hyödyntäen. Ensimmäisessä vaiheessa kehittämisen kohteena on ollut kiinteistönmuodostuksen ja asemakaavoitusprosessin läpivienti. Prosessien toiminnanohjauksen toteuttaminen jatkuu kohti järjestelmän ensimmäisen version tuotantokäyttöä. Projektin myöhemmissä vaiheissa toiminnanohjausjärjestelmä otetaan käyttöön myös muissa kaupunkisuunnittelun yksiköissä. Toiminnanohjausjärjestelmän lisäksi projektissa kehitetään uusi tuntikirjausjärjestelmä kaupunkisuunnittelun työntekijöiden käyttöön. Käytössä olleen Tunkki-tuntikirjausjärjestelmän elinkaari on päättymässä eikä sen ylläpito ole enää nykyisellä tavalla mahdollista.

Projektin toteuttaminen edellyttää uusia teknologisia ratkaisuja, joiden data-​alustana toimii Microsoft Dataverse. Toiminnanohjausjärjestelmässä käytettävä teknologia on Projectumin projektinhallintajärjestelmä Power PPM ja tuntikirjausjärjestelmässä Projectumin Time for Teams -järjestelmä. Optiona myöhemmin projektin käyttöön on mahdollista hankkia Projectumin resurssienhallintajärjestelmä Team Planner.

Kuntien Tiera antoi 5.9.2023 tarjouksen kaupunkisuunnittelun toiminnanohjausjärjestelmän ohjelmistopalvelussa tarvittavista lisensseistä.

Lisenssit tilataan projektin etenemisen mukaan vaiheittain jakautuen seuraavasti:

vuonna 2023

  • Projectum PowerPPM -tuotantoympäristö, 1 kpl, arvonlisäveroton hinta 21500 euroa/vuosi
  • Projectum Time for Teams -tuotantoympäristö, 1 kpl, arvonlisäveroton hinta 11000 euroa/vuosi
  • Projectum Time for Teams -käyttäjälisenssi, 200 kpl, arvonlisäveroton hinta 30 euroa/käyttäjä/vuosi,


arvonlisäveroton arvo yhteensä 37000 euroa vuodessa ja

optiona vuosina 2024-2027

  • Projectum PowerPPM -tuotantoympäristö, 1 kpl, arvonlisäveroton hinta 21500 euroa/vuosi
  • Projectum Time for Teams -tuotantoympäristö, 1 kpl, arvonlisäveroton hinta 11000 euroa/vuosi
  • Projectum Time for Teams -käyttäjälisenssi, 200 kpl, arvonlisäveroton hinta 30 euroa/käyttäjä/vuosi
  • Projectum Team Planner -tuotantoympäristö,1 kpl, arvonlisäveroton hinta 11000 euroa/vuosi
  • Projectum Team Planner -käyttäjälisenssi, 110 kpl, arvonlisäveroton hinta 30 euroa/käyttäjä/vuosi


Optioiden arvonlisäveroton arvo 49 800 euroa vuodessa.

Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Kuntien Tiera Oy on kuntien, kuntayhtymien ja kuntaomisteisten yhtiöiden omistama osakeyhtiö, joka tarjoaa omistajilleen tietohallinnon ja tietotekniikan asiantuntija-, sovellus- ja infrastruktuuripalveluja. Toimittaja toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä. Tampereen kaupunki on toimittajan osakkeenomistaja.

Tarjous täyttää tilaajan vaatimukset ja on hinnaltaan sekä muilta ehdoiltaan hyväksyttävissä.

Kaupunkisuunnittelun toiminnanohjausjärjestelmän ohjelmistopalvelun hankinta esitetään tehtäväksi Kuntien Tiera Oy:ltä (y-​tunnus 2362180-​3).

Hankinta-​asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi,​ kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankinta-päätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä,​ että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-​palveluvastaava,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Henna Mäkilä. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 236 200 euroa optioineen.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön (konsernijohtaja 16.5.2023 § 89) liitteen 1 mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Sopimus Kaupunkisuunnittelun toiminnanohjausjärjestelmän ohjelmistopalvelun hankinnasta tehdään Kuntien Tiera Oy:n (y-​tunnus 2362180-​3) kanssa.

Sopimus on voimassa toistaiseksi, kuitenkin enintään 31.12.2027 asti.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-​palveluvastaava Henna Mäkilä.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo optioineen on sitoumuksetta 236 200 euroa, josta vuoden 2023 osuus on 37 000 euroa.

Hankinnan kustannukset kohdennetaan projektirakenneosalle K1130_​ICT_​21_​27.

Sopimus hankinnasta syntyy vasta hankintasopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä